Přestože do slavnostního vyhlášení výsledků jedenáctého ročníku  soutěžní přehlídky, které se uskuteční ve čtvrtek 13. června na zámku v Náměšti nad Oslavou, zbývají ještě více než tři týdny, o jeden z dílčích titulů se bojuje právě v těchto dnech či dokonce hodinách.

„Na slavnostním vyhlášení na zámku v Náměšti nad Oslavou bude udělena také Cena veřejnosti," připomněl Martin Pertl, manažer pro Kraj Vysočina ze Svazu podnikatelů ve stavebnictví v České republice.

Titul získá ta z dvanácti přihlášených staveb, která obdrží nejvíc hlasů v hlasování prostřednictvím zasílání SMS, jež je právě v plném proudu. „Přehled soutěžních staveb najdete na internetových stránkách, hlasuje se do neděle 26. května," zdůraznil Pertl.

V Náměšti nad Oslavou  budou vedle hlavních ocenění a čestných uznání a Ceny veřejnosti předány také Cena hejtmana a Cena časopisu Stavebnictví.

Souběžně se uskutečnily i další soutěže. Za studentský projekt už získala prvenství v hodnocení odborné komise i v hlasování veřejnosti Tereza Smolová ze Střední školy stavební Třebíč.

Stavba Vysočiny 2012 – přihlášky
1. Relaxační centrum Žďár nad Sázavou
2. AQUASYS Administrativně – průmyslový areál
3. PUIP Nemocnice Jihlava
4. Rozšíření a modernizace budovy DEL a.s., Žďár nad Sázavou
5. Nemocnice Havlíčkův Brod – emergency
6. Silnice II/347 Světlá nad Sázavou – D1, I. stavba
7. Zdravotnická záchranná služba kraje – výjezdové stanoviště Třebíč
8. Rekonstrukce Domova důchodců Ždírec
9. Rozhledna Mařenka Štěměchy
10. Zvýšení kapacity koryta řeky Jihlavy v Třebíči
11. Zpřístupnění zříceniny hradu Zubštejna pro turisty
12. Obnova chrámu Nanebevzetí Panny Marie v Polné