Mohli jste je spatřit na deseti různých trasách, jejichž směr byl letos na Knyk, Horní Krupou a ty delší vedly až na Chotěbořsko.
Předpověď počasí pro první zářijovou sobotu byla už dopředu vcelku příznivá, sem tam nějaký obláček, ale jinak sluníčko a teplo, což jsme všichni přivítali. Za pěkného počasí jde všechno líp, i kilometry utíkají tak nějak veseleji a rychleji.

Na nejdelší 50 km dlouhou trasu si vyšláplo 9 turistů, naopak na nejkratší dětskou šesti kilometrovou trasu se celkem vydalo 120 turistů, z toho bylo 79 dětí.

František Kadlec šel i ve svých 94 letech

Nejstarším účastníkem byl pan František Kadlec, který se ve svých úctyhodných 94 letech vydal na individuální trasu z Pohledu do Havlíčkova Brodu. Nejmladším turistou byl teprve tří měsíční Tomášek Pithart z Jilmu, který se samozřejmě vezl v kočárku na dětské „kočárkové trase". Kočárků s malými turisty bylo celkem 28 a cyklistů si do terénu vyšláplo 42.

Novinkou letošního ročníku byla tzv. běžecká trasa, kterou absolvovalo 6 běžců, kteří proběhli NS Bohuslava Reynka a ze Svatého Kříže se přes Novotného Dvůr vraceli zpět do Havlíčkova Brodu. Tuto 13 km dlouhou trať všichni zvládli v časovém limitu 100 minut a byli tak zařazeni do losování o tři věcné ceny od firmy Hervis.

Turisté chystají další akce

Poděkovat bych chtěla panu starostovi Janu Teclovi za slavnostní odstartování běžců, paní Janě Fischerové za vylosování věcných cen, Městu Havlíčkův Brod a pracovníkům Technických služeb za pomoc při zprůchodnění NS B. Reynka, Městské policii Havlíčkův Brod, našim šikovným turistkám za sladké občerstvení, sponzorům, kteří v rámci svých možností pochod podpořily, všem pořadatelům na „kočárkové trase", na „štábu V Rámech", na kontrolách na trase a především všem účastníkům, bez kterých by naše přípravy a organizace pochodu neměla smysl.

Na závěr už mi zbývá jediné, a to pozvat vás na některou z dalších akcí, pořádaných naším odborem KČT Havlíčkův Brod, jejichž nabídku najdete na webových stránkách odboru, případně v regionálním tisku.

Lenka Žáková, KČT Havlíčkův Brod