V pondělí si mohli zájemci prohlédnout Domov se zvláštním režimem v Břevnici, v úterý se v areálu Husova konal Staročeský jarmark spojený se zábavou pro malé i velké.

„Chtěli jsme, aby připomínka práce zaměstnanců v sociálních službách nebyla jen smutná," prozradila Martina Zítková. Proto personál domova přišel letos poprvé s nápadem uspořádat v areálu zařízení jarmark s kulturním programem. „Pro seniory to bude příjemná vzpomínka na mládí, na návštěvy vánočních trhů a staročeských jarmarků. Pro návštěvníky to bude možnost vidět zařízení pro seniory i z veselejší stránky," podotkla Zítková. Pro děti byly kolem domova připraveny na celý den hry a soutěže, včetně projížďky kočárem.

Zaměstnanci zařízení se dokonce převlékli do kostýmů.

Návštěva domova byla zajímavým zážitkem například pro děti z Mateřské školy v Nádražní ulici v Havlíčkově Brodě. „Máme doma dědečky a babičky, přišli jsme se podívat na ty babičky do domova, aby jim nebylo smutno," prozradili předškoláčci, kterým nejvíc chutnaly jarmareční perníčky od Martiny Zítkové a Aleny Vyhnalíkové.