VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Finále gastro soutěže i s brodskou účastí

Havlíčkův Brod – Lukáš Gažák, student Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod, postoupil do finále třetího ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare.

8.12.2015
SDÍLEJ:

Svačina Lukáše Gažáka, se kterou postoupil do finále. Foto: Archiv pořadatelů soutěže

Celkem patnáct finalistů vybrala porota pod dohledem odborného garanta soutěže Mistra kuchaře Vladimíra Picky.

„Soutěžící se utkají ve finále v úterý v pražském studiu Chefparade+ o ceny v celkové hodnotě dvaceti tisíc korun a tuňákové výrobky Rio Mare. Do odborné poroty usedne také Jiří Král, šéfkuchař a člen představenstva Asociace kuchařů a cukrářů. Živé finále bude moderovat Markéta Hrubešová. Do soutěže se letos přihlásilo 123 studentů z pětatřiceti středních škol," uvedl za pořadatele soutěže Lukáš Klapil.

Mladé kuchařky a mladí kuchaři připravovali v korespondenčním kole originální a rychlou svačinu za použití hlavní suroviny tuňáka Rio Mare. „V živém finále ukáží vybraní soutěžící své kulinářské umění před odbornou porotou ve složení mistr kuchař Vladimír Picka a šéfkuchař restaurace Auerole Jiří Král. Soutěž Svačina roku s Rio Mare bude mít letos i druhou porotu, ve které usednou zástupci pořadatele soutěže a Petra Novotná, food fotografka a food bloggerka," pokračoval Klapil.

Odborná porota udělí první místo v hodnotě sedmi tisíc korun, druhé místo v hodnotě pěti tisíc korun a bronzovou pozici v hodnotě tří tisíc korun. Zástupci pořadatele ocení i jednoho soutěžícího Zvláštní cenou Rio Mare v hodnotě pěti tisíc korun. Školy dostanou produkty Rio Mare ve stejné ceně jako studenti.

„Ve finále budou mít studenti na přípravu receptu dvacet minut. Hlavní surovinu tuňáka Rio Mare a doporučené suroviny obdrží zdarma, náklady na ostatní použité suroviny jim uhradí pořadatel," přiblížil Klapil.

Gastronomickou soutěž pořádá společnost Bolton Czechia, která v České republice i na Slovensku zastupuje oblíbenou značku tuňákových výrobků Rio Mare.

Autor: Jaromír Kulhánek

8.12.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Neprůstřelný je na podzim v krajském přeboru po třech kolech chotěbořský gólman Tomáš Dobrovolný (na snímku), který nepustil míč za svá záda 270 minut. Naposledy to bylo ve Speřicích, kde se s týmem radoval z výhry 1:0.

Soural: Nemá cenu dělat velké závěry, nyní je to o momentálním pocitu

Ilustrační foto.

Hanáci vyhráli také odvetu v Jihlavě

Vražda mezi cizinci: Došlo k ní na ubytovně v Humpolci

Humpolec – První letošní vražda na Vysočině se stala na začátku týdne v Humpolci na Pelhřimovsku. V pondělí časně ráno bylo na ubytovně v Pražské ulici nalezeno tělo pětačtyřicetiletého cizince bez známek života. Muž ležel na chodbě ubytovny. Pomoci mu nedokázali ani lékaři rychlé záchranné služby.

Požár zastavil výrobu v Kronospanu. Firma tvrdí, že šlo o zkrat

Jihlava – Více než deset milionů korun. Taková je bilance sobotního rozsáhlého požáru v jihlavské společnosti Kronospan v ulici Na Hranici v Jihlavě-Bedřichově. Hořela hala, ve které se zpracovávají OSB desky, dokonce musel být vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu. Oheň proto na několik dní odstavil výrobu ve firmě.

V muzeu se bude mluvit o pokladech na Vysočině

Chotěboř – Zajímáte se o poklady? Rádi o nich čtete? Nebo dokonce jste jejich vášnivým hledačem? A jak to vůbec se stavem pokladů na Vysočině vypadá? Odpovědi nejenom na tyto otázky dostanete v úterý 5. září od 17 hodin v městském muzeu v Chotěboři.

Děti si ve žďárském parku hrají v balících slámy

Žďár nad Sázavou - Na šest desítek balíků ze slámy tvoří bludiště na okraji žďárského parku Farská humna. Dočasnou venkovní hernu pro děti tam vybudoval žďárský výtvarník Michal Olšiak.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení