Město chce na Koubku postavit domy s pečovatelskou službou a startovací byty, součástí areálu má být i fitness centrum.

Právě s tím se někteří obyvatelé Chotěboře nemohou smířit, neboť dle jejich názoru byl pozemek pro stavbu fitness centra prodán pod cenou.

„Na základě usnesení z mimořádného zasedání zastupitelstva města si pan Tomáš Pešek podal žádost na Oddělení správy majetku Městského úřadu Chotěboř o prodej částí pozemků za účelem výstavby wellnesscentra. Rada města s prodejem pozemků jednohlasně souhlasila a vzhledem k omezujícím limitům územního plánu a nezasíťování navrhla minimální kupní cenu 200 Kč/m2. Pro stanovení minimální kupní ceny použila znalecký posudek o stanovení ceny obvyklé pozemkům v obci Chotěboř a doporučila předložit žádost k projednání v zastupitelstvu města dne 10. 09. 2014," zveřejnilo město Chotěboř svoje prohlášení k prodeji pozemků na Koubku, ale žádný konkrétní úředník, či zástupce města pod ním podepsán není.

„Prohlášení města Chotěboř k záměru prodeje pozemku v lokalitě Koubek v Chotěboři zveřejnila na webových stránkách města Chotěboř Jana Musílková, jako tisková mluvčí, a to na základě vyjádření názoru vedení města k této záležitosti po předchozí konzultaci s příslušnými vedoucími úředníky městského úřadu," odpověděl tajemník města Josef Fišera na dotaz Deníku, kdo je tedy konkrétně autorem tiskového prohlášení, když pod ním žádné jméno není uvedeno. Jenže debata o Koubku pokračuje dál. To podnikatele Tomáše Peška, který chce fitness stavět, natolik rozladilo, že uvažuje o možnosti postavit ho jinde než v Chotěboři.

V čem je problém

„Velmi mě překvapila reakce několika jednotlivců ve městě, která neodpovídá reálné skutečnosti. Podle mého názoru má za cíl pouze poškodit ty občany města Chotěboř, kteří se snaží pro všechny vytvářet postupně lepší životní podmínky odpovídající zdravému životnímu stylu," posteskl si podnikatel prostřednictvím chotěbořského internetového zpravodaje s tím, že negativní kampaň proti němu vedená, už nese ovoce. „Již dvě další města v našem regionu nabízejí, dá se říci i výhodnější podmínky pro realizaci mého záměru," zdůraznil podnikatel.

Podle Jiřího Pelce z Chotěboře podnikatel zřejmě nechápe, v čem je problém a co konkrétně se občanům nelíbí. „Myslím si, že jim nejde o to,jestli na Koubku bude fitness stát,to samé domov důchodců,ale jde o způsob, jakou cestou a hlavně za jakou cenu se to předneslo zastupitelům a následně občanům," konstatoval Pelc. Cena za čtvereční metr pozemku absolutně neodpovídá cenám pozemků v Chotěboři a neobstojí ani vyjádření města, že odhadovaná cena pozemku byla ještě menší, než podnikatel nabízel.

„Myslím, že každý má vždy v Chotěboři radost, když se staví či buduje něco nového, prospěšného pro mnohé z nás. I já bych za jiných okolností byla opravdu ráda, že tu chce někdo vybudovat fitko. Plány jsem přesně nestudovala, ale kdyby tam byl kurt na squash, sauna, mohlo by to být zcela dokonalé," vzkázala podnikateli Markéta Tichá. Což ale, jak dodává, neznamená, že celému projektu stavby fitness centra fandí, za takové situace a takových podmínek.