HerDen se koná ve čtvrtek dnes od 16 hodin v m-centru knihovny. Jeho smyslem je naučit příchozí novou deskovou hru nebo si zahrát nějakou, kterou již znají. HerDen se koná každý poslední čtvrtek v měsíci.

Kožíšek a kouzla

Kouzelné Vánoce aneb já nejsem Ježíšek ale Kožíšek – to je název vánočního představení, které se v knihovně odehraje v pátek 28. listopadu.

„Kouzla a Vánoce patří neodmyslitelně k sobě. A v tomto případě děti čekají opravdu nezapomenutelné kouzelnické Vánoce s Pavlem Kožíškem. Vánoční speciál je plný úžasných kouzel a legrace nejen pro děti," popisuje Helena Valtrová. Dodává, že představení je především určeno dětem prvního stupně základních škol, a uskuteční se v sále Staré radnice v 9 a v 10.30 hodin. Kapacita návštěvníků je omezena, představení je třeba předem si zamluvit na čísle 569 400 484.

A konečně Den pro dětskou knihu, to je nabídka knihovny na sobotu 29. listopadu od 8.30 do 12.30 hodin. Již poosmé se dětské oddělení knihovny zapojuje do akce zaměřené na propagaci dětských knih a dětského čtenářství. Děti i rodiče se mohou těšit na pohádkovou stezku s průvodci dětských pořadů, která bude plná úkolů a kvízů, výtvarnou dílnu, hraní stolních her a stavebnice Lego, vystoupení dětí ze školek nebo na scénická čtení LiStOVáNí – Komisař Vrťapka a prokletí zubu moudrosti a O Princi Čekankovi.

Probíhat bude také registrace do knihovny zdarma – platí pro děti, které přijdou s rodiči, a pro rodiče, kteří přijdou s dětmi.