Každoroční akce realizovaná Radou dětí a mládeže kraje Vysočina ve spolupráci s AZ Centrem, opět představí nejrůznější instituce a spolky, které dětem a mládeži z Havlíčkobrodska nabízejí atraktivní volnočasové aktivity. Přehlídka se uskuteční v pátek 8. září mezi druhou a pátou hodinou odpolední.

Představí se zde také dvě služby z Oblastní charity Havlíčkův Brod, a to Mateřské centrum Zvoneček a Nízkoprahový klub BAN!. „Zvoneček pro tuto akci oslovil osvědčené lektory, takže v tomto případě nebude nouze o zajímavou prezentaci, do níž se může zapojit široká veřejnost,“ prozradila pracovnice tiskového oddělení Oblastní charity Havlíčkův Brod Aneta Slavíková.

Nízkoprahový klub BAN! dorazí na místo s tvořivým programem pro děti. „Nebudou chybět puzzle, tajná šifra, zajímavá křížovka či pastelky a papíry na kreslení,“ doplnila Slavíková. Dospělým návštěvníkům také přiblíží svou činnost. Jedná se o sociální službu zaměřenou na snižování rizik vyplývajících z životní situace nebo životního stylu dětí a dospívajících.

Dalšími spolky, které přivezou zajímavý program, jsou například dobrovolnické centrum Fokus Vysočina, Informační a poradenské centrum - Family point nebo Dům dětí a mládeže Světlá nad Sázavou. Děti se mimo jiné mohou těšit na vystoupení hudební skupiny Maxíci.

Mateřské centrum Zvoneček pro maminky a děti připravilo přednášku o bezpečnosti. Foto: Deník/Lucie Ješátková
OBRAZEM: Jak se chovat na silnicích vědí už i děti v centru Zvoneček