Vše odstartuje v pondělí v 17 hodin módní přehlídka, na které se budou podílet modelky, modelové, kadeřnice a kosmetičky z řad dobrovolníků. Prodej oblečení, obuvi, hraček a doplňků za dobrovolné ceny bude v MC Zvoneček pokračovat až do pátku 24. dubna.

„Letos akce podpoří čtyřletého Vojtíška, který na stanovení přesné diagnózy dosud čeká. Vše nasvědčuje tomu, že se u něj jedná o vzácnou poruchu štěpení tuků, která ještě nebyla popsána. Stejně jako u ostatních dětí se vzácným metabolickým onemocněním pro Vojtu zatím neexistují léky, lékaři mohou řešit jen přidružené komplikace a stabilizovat pacienta natolik, aby vedl co možná nejšťastnější život," uvedla Simona Sedláčková, předsedkyně organizace Metoděj (Mezi Tolika Dětmi Jediný).

Usměvavý válečník

U Vojtíška se momentálně zhoršuje funkce střeva, porucha řeči, nedoslýchavost a opožděný růst se kombinují s neurologickým onemocněním a svalovou myopatií. Přesto všechno dělá Vojta radost rodičům a čest svému jménu, které znamená „usměvavý válečník."

Loňským příjemcem výtěžku bazaru byla rodina malé Adélky, která z téměř 18 tisíc korun zakoupila digitální váhu, teploměr a pekárnu pro nízkobílkovinné pečivo, velký koberec na hraní a nácvik plazení, autosedačku na cesty k lékaři i na výlety a cyklovozík pro rodinné pobyty v přírodě.

„Podpořit dobročinnou akci a malého chlapečka Vojtu můžete i vy – darováním hezkých věcí na prodej, zapojením se do příprav bazaru nebo návštěvou módní přehlídky," doplnila koordinátorka Zvonečku Anna Doleželová.

Kateřina Malá