„Během zimních měsíců budeme intenzivně pracovat na realizaci ntenzivní etapy rekonstrukce Velké hospody a její přestavby na obecní dům," informoval starosta Jiří Lebeda.

V novém roce 2016 by mělo dojít podle starosty k zastřešení celé budovy, přípravě podkroví a pokračování prací na rekonstrukci přízemí a prvního patra budovy. „Budeme se ucházet o dotaci na zeteplení kulturního domu. Tomu bude předcházet vypracování projektu za spolupráce s energetickým specialistou," doplnil starosta.

Velkou hospodu městys nedávno koupil, protože se obával, jak s ní bývalý majitel naloží. „Tu jsme museli koupit. Měli jsme obavy, že ji majitel nechá zchátrat, nebo do ní nastěhuje nepřizpůsobivé osoby," vysvětlil starosta. Přestavba by mohla přijít až na dvacet milionů korun. Bývalá hospoda se změní ve víceúčelové zařízení.

„ Hospoda novou střechu potřebuje. V budově chceme mít dva byty pro lékaře, zdravotní středisko, protože to máme nyní v budově, která patří soukromé osobě. Plánujeme i startovací byty pro mladé rodiny nebo malometrážní byty pro potřebné seniory. Mohla by zde být rovněž pěkná turistická ubytovna," popsal starosta Lebeda, jaké plány městys s bývalou hospodou má. V přízemí je rovněž velký sál, který by bylo možné využít pro společenské účely. V objektu bude také výtah a bezbariérové vstupy.