„Stavba sportovní haly ve školním areálu je zatím ve stádiu projektu,ale rádi bychom, aby to byl projekt skutečně kvalitní a my mohli požádat o dotace a pustit se do dalších úředních záležitostí. Na výběr máme ze dvou možností. Jeden projekt je od firmy, která již v areálu pracovala, druhá byla vybrána bývalým vedením města,“ informoval starosta města Pavel Kopecký. Radní ale nechtějí o vítězném projektu rozhodovat sami, proto požádali o spolupráci obyvatele Jeníkova. Ti by měli oba projekty posoudit a sdělit jeníkovským radním který projekt by byl lepší.

Stavba sportovní haly stojí miliony korun. „Je to jednoduché, neradi bychom sami vybírali projekt, který se nám bude líbit, ale obyvatelé města ho budou kritizovat a vyčítat nám, že jsme se rozhodli špatně,“ vysvětlil starosta, proč se jeníkovští radní rozhodli uspořádat ve městě k tématu sportovní haly anketu. Podle starosty Kopeckého výzva zabrala, první hlasy na radnici už přicházejí. Konečné jasno by mělo být v dubnu.

Vynášení Morany symbolizuje konec zimy v Havlíčkově Brodě.
OBRAZEM: Morana plave v Sázavě, jaro je tady

Sportovní hala ve školním areálu by měla řešit hned několik problémů. Škola by získala moderní velkou herní plochu s veškerým vybavením, kterou dnes nemá. A to včetně kiosku, kluboven, malého sportovního sálu a skladu nářadí tak, aby školáci mohli do sportovní haly přecházet přímo z budovy suchou nohou. Jeden projekt haly s názvem Maléř nabízí promyšlenou koncepci a kvalitní projekt, ale také vysoké pořizovací náklady.

Projekt Merenus nabízí úsporu času a peněz, hala by měla mít dokonce sklep,v současné době projekt ale neřeší sklady a zázemí. Takže by šlo o jakousi tělocvičnu k občasnému využití, která by ale zabrala většinu pozemku školy, takže by na něm nešlo do budoucna postavit už nyní plánovanou běžeckou dráhu. Takže stručně řečeno, v anketě k tématu sportovní hala mají obyvatelé Jeníkova na výběr mezi kvalitou a cenou.