VYBERTE SI REGION

Kadlečák: Lyžaři se dočkali

Světlá nad Sázavou - S nedostatkem přírodního sněhu se potýkají i mnohem výše položené sjezdovky než je ta na Kadlečáku u Světlé nad Sázavou.

12.1.2016
SDÍLEJ:

Další zimní sezona.Foto: Jiří Víšek

Přesto tam na sklonku minulého týdne zahájili v pořadí již 36. sezonu, a to díky technickému sněhu.

Pokud nepřijde prudké oteplení nebo déšť, mohlo by se na Kadlečáku lyžovat i v dalších dnech. Po celé délce sjezdovky totiž leží až třiceticentimetrová vrstva technického sněhu, a když to teploty dovolí, budou vlekaři i nadále zasněžovat.

V pátek i v sobotu byla na Kadlečáku slušná návštěva, po oba dny se lyžovalo i při umělém osvětlení do půl deváté večer, v sobotu vlek vyvezl nahoru více než 4150 lyžařů. Na úterní dopoledne si vlek „zamluvila" světelská ZŠ Lánecká.

Jiří Víšek

Autor: Redakce

12.1.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Městský úřad v Chotěboři.

Radnice pracuje s novým informačním systémem

Kamil Fila.

Bojuji proti ignoranci, říká kritik Kamil Fila

Favorizovaní mladí Bruslaři rozhodli o výhře v derby už v první třetině

Havlíčkův Brod – Třebíč mohla jen těžko konkurovat vedoucímu Havlíčkovu Brodu, který si s několika staršími žáky v sestavě se soupeřem s přehledem poradil.

Milířová keramika má svoje velké kouzlo, ale i cenu

Světlá nad Sázavou – S originálním způsobem výroby keramiky pálené v dřevěných polních milířích přišla Akademie ve Světlé nad Sázavou. Jedná se o techniku starou aspoň tisíc let, kterou současní umělci znova objevují.

Horní Posázaví je rájem běžkařů

Jablonecký žlab - Zatímco jediná sjezdovka, která v horním Posázaví stojí za řeč, je na svahu vrchu Vysoká, území od prameniště řeky přes Žďár nad Sázavou, Přibyslav, Havlíčkův Brod a dále plně uspokojí vyznavače úzké stopy.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies