O jeho vybudování usiluje Spolek pro lůžkový hospic Mezi stromy. Nedělní koncerty v Humpolci a Havlíčkově Brodě pořádá Spolek pro rozvoj kulturních tradic Vysočiny.

V patnáct hodin v havlíčkobrodském děkanském kostele Nanebevzetí Panny Marie zahraje na varhany Ludmila Bouchnerová. V druhé části koncertu zazní dílo Jacoba de Haana Missa brevis v podání Podolského chrámového sboru a hostů pod vedením Ireny Hůrkové, Blažovického pěveckého sboru pod vedením Česlava Černého a Smyčcového kvarteta členů Filharmonie Brno a Lukáše Dvořáka. Řídí Petr Kolař.

Poté se celý hudební program přemístí z brodského kostela do kostela svatého Mikuláše v Humpolci, kde si hosté budou hudební lahůdku užívat od osmnácti hodin.

Výtěžek ze vstupného, které pro dospělé činí sto korun, poputuje na podporu výstavby lůžkového hospice pro Vysočinu. Děti budou mít vstupné zdarma.

Kraj Vysočina je jedním ze dvou krajů v republice, kde ještě lůžkový hospic pro nevyléčitelně nemocné a umírající neexistuje. O nápravu se snaží tým Spolku pro lůžkový hospic Mezi stromy, který vznikl loni v lednu.

V červnu zveřejnil zpracovanou odbornou studii pro hospic. Nyní je na řadě vytvoření stavební studie, která je ovšem vázaná na pozemek pro výstavbu. „Jihlava nám nabídka pozemek na okraji města, který se nám moc líbí. Ještě ale nepadlo definitivní slovo. Nicméně hospic bychom rádi postavili v Jihlavě, protože je to přece jen centrum Vysočiny," nastínila poslední vývoj Ludmila Novotná ze Spolku pro lůžkový hospic Mezi stromy. Ta dodala, že v tuto chvíli je spolek na partnerské cestě také s Krajem Vysočina. „Vedle toho připravujeme tým odborníků, hlavně zdravotníků," podotkla Novotná s tím, že dalším úkolem pro ně bude sehnat peníze. Spolek disponuje transparentním účtem, do kterého lze nahlédnout přes jeho web.

Nedělní benefiční koncerty

Nedělní koncerty na podporu výstavby lůžkového hospice pro Vysočinu:

15:00 – Havlíčkův Brod, děkanský kostel Nanebevzetí Panny Marie

18:OO – Humpolec, kostel svatého Mikuláše

Program: Ludmila Bouchnerová – varhany (skladby Gordona Younga a Jana Bouchnera);
dílo Jacoba de Haana: Missa brevis. Účinkují Podolský chrámový sbor a hosté pod vedením Ireny Hůrkové, Blažovický pěvecký sbor pod vedením Česlava Černého a Smyčcové kvarteto členů Filharmonie Brno a Lukáš Dvořák. Řídí Petr Kolař