Investovat bude kromě několika dalších lokalit Vysočiny také na Havlíčkobrodsku.

„Například v květnu zahájí stavbaři opravu mostu na silnici číslo II/351 u Macourova nedaleko Žižkova Pole na Přibyslavsku. Důvodem rekonstrukce tohoto mostu je jeho špatný technický stav. Dělníci stávající mostní konstrukci odstraní a nahradí ji zcela novým mostním tělesem," uvedla mluvčí kraje Jitka Svatošová. Ta dodala, že s nejnižší cenovou nabídkou vyhrála tuto veřejnou zakázku společnost Stavby a Statika. „Tato firma odvede u Macourova práce za dva miliony korun. Ukončit by je měla do konce srpna," dodala Svatošová.

Dalším mostem, který letos na Havlíčkobrodsku nechá hejtmanství ze stejného důvodu opravit, tentokrát v součinnosti s havlíčkobrodskou radnicí a Ředitelstvím silnici a dálnic ČR, bude most na silnici číslo II/150 v Dolní ulici u hotelu Slunce přímo v Havlíčkově Brodě.

V rámci celkové rekonstrukce mostu, která bude zahájena na jaře a vyžádá si zhruba čtyřicet milionů korun, vzniknou dva nové odbočovací pruhy. Ty umožní rychlejší průjezd nejfrekventovanější křižovatkou ve městě. Jeden totiž povede dopravu ze směru od Jihlavy přímo do Dolní ulice, druhý pak z Dolní ulice ve směru na Kolín.

„Od přestavby si slibujeme celkové uvolnění dopravy v centru města, především pak v dobách největších dopravních špiček," připomněl místostarosta Havlíčkova Brodu Libor Honzárek.