Gabriela Kratochvílová, vítězka České Miss 2013, zaujala především svým krátkým sestřihem a vítězstvím v jedné ze „zahřívacích" soutěží – ve volbě Bond Girl. Třiadvacetiletá vysočinská kráska jako jedna z mála soutěžících dostala pozvání k účasti na doprovodných VIP show.

K hlavním favoritkám řadí média také Moe Set Wineovou. Ta je pro novináře atraktivní už jenom tím, že je první barmskou účastnicí této soutěže po padesátileté odmlce.
Jitjiš „Titi" Ajnavová je výjimečná tím, že je první etiopskou židovkou a černoškou, která se stala královnou krásy v Izraeli.
Další zajímavou dívkou je filipínská kráska Ariella Aridaová, která na sebe upoutala pozornost kvůli špatné znalosti angličtiny.


Pátou misskou, jíž média řadí mezi nejzajímavější soutěžící, je Kanaďanka Riza Santos. Důvodem je její poněkud kontroverzní vítězství. Nejprve totiž skončila na druhém místě a královská korunka jí byla přiřknuta až po týdnu.
Organizátor soutěže, miliardář Donald Trump, svěřil pořadatelství Rusku vůbec poprvé. Letošní vítězku už 62. ročníku této celosvětové přehlídky krasavic bude korunovat loňská Miss Universe, jednadvacetiletá Olivia Culpová ze Spojených států. Finále se bude přenášet do 190 zemí světa, vidět ho prý bude miliarda diváků.