Celý objekt bude potřeba zateplit.

Vedení městyse Vilémov má přislíbenou dotaci na zateplení nemovitosti, která by měla pokrýt až 40 procent nákladů, dalších deset procent pokryje půjčka. Následovat bude výběrové řízení na zhotovitele stavby a projekt na úpravu vnitřního vybavení a rozvodů. Se samotnou stavbou by se mělo začít asi v březnu.

„Jedná se pouze o zateplení," zdůraznil starosta Jiří Lebeda. Jak vysvětlil, městys plánoval v kulturním domě velkou rekonstrukci, ale ta je příliš drahá. „Rekonstrukce, tak jsme si ji představovali, není podporována ze žádných dotačních titulů, a ani do budoucna nebude," zdůraznil starosta. Vilémov nemá v pokladně dost peněz, aby takovou akci provedl ve vlastní režii.

Se zateplením se samozřejmě podle starosty provede i určitá dílčí rekonstrukce vnitřních prostor. Ale nedojde přitom ke změně dispozic vnitřních prostor kulturního domu, tak jak si to ve Vilémově přáli.„ Tuto akci již dále oddalovat nelze, protože do objektu zatéká, okna jsou za hranicí životnosti a v dobrém stavu nejsou ani některá vnitřní zařízení a rozvody," podotkl Lebeda.

Projekt na rekonstrukci kulturního domu ale měli ve Vilémově už připravený, ovšem jeho cena se pohybovala kolem 25 milionů korun.