Z toho důvodu probíhaly ve škole v pátek a v sobotu velké oslavy. Na programu bylo hned několik kulturních a hudebních vystoupení, den otevřených dveří či několik vzácných návštěv v podobě bývalých absolventů školy. Historie ledečského gymnázia sahá až do roku 1946.

„Sedmdesát let v životě školy je pouze zlomkem jejího nekonečného života. Je to ale zajisté výročí, které si zaslouží připomenout její historii, jak si po celá ta léta vedla či kteří absolventi prošli jejími dveřmi," uvedla ředitelka školy Ivana Vitisková. Podle ní je nemožné zaznamenat množství drobných i těch větších každodenních úspěchů, ale i proher a zklamání. „Jsem velmi ráda, že se nám například v letošním roce podařilo dokončit fasádu školy," pokračovala Vitisková.

Mezi významné absolventy ledečského gymnázia patřil například i Petr Vopěnka, emeritní profesor Univerzity Karlovy, bývalý ministr školství a vůdčí postava české matematiky druhé poloviny 20. století, který bohužel již před více než rokem zemřel.

V pátek také navštívil školu profesor a genetik Jiří Forejt, který se před několika dny stal laureátem Národní ceny vlády Česká hlava. Nejvyšší české vědecké vyznamenání získal za celoživotní výzkum v oblasti myší genetiky. „Na školu mám úžasné a krásné vzpomínky. Na některé profesory si pamatuji dodnes jako na pozoruhodné osobnosti, například na Josefa Bouze, který do výuky propašoval tehdy zamlčovaného Karla Čapka a učil nás, co je to kultura ducha. Nezapomenu také na Václava Viktoru, který nás krátce učil deskriptivní geometrii tak skvěle, že jsem se krátce chtěl stát architektem," uvedl Forejt. Vzpomínky na školu má také ředitel brodského gymnázia Hynek Bouchal, který zde před 15 lety učil český jazyk a společenské vědy.