V Havlíčkově Brodě se do soutěže o Rákosníčkovo hřiště s vervou pustila silná facebooková skupina s názvem Bitva o Rákosníčkovo hřiště pro HB. S prosbou o hlasování oslovila i další skupiny a organizace na sociálních sítích. Soutěž na svých stránkách podpořilo třeba město Havlíčkův Brod nebo Chotěboř.

„Pojďme vyhrát pro naše děti Rákosníčkovo hřiště. Tento rok bodují Broďáci jako lvi o prvenství. S blížícím se závěrem ale dochází síly, tak se přidejte a klikněte pro kus zábavy a dětské radosti v našem městě,“ oslovuje veřejnost jedna z členek skupiny.

Ilustrační snímek.
Nebojte se techniky, vzkazuje školákům Okresní hospodářská komora

Pravidla soutěže jsou jednoduchá. Získat pro své město co nejvíce hlasů. Kdo chce stavbu hřiště v Havlíčkově Brodě podpořit, může pro něj hlasovat na webových stránkách projektu www.lidl-rakosnickova-hriste.cz, a zároveň také na Facebookové stránce Lidlu Česká republika www.facebook.com/lidlcesko. Hlasování končí 28. února.

„Množství hlasů je výjimečné, ale nic ještě není rozhodnuto. Pořadí měst je možné díky systému hlasování ovlivnit až do poslední chvíle,“ uvedla Miloslava Turková za pořadatele soutěže.

Podle pátečních výsledků je Havlíčkův Brod stále na prvním místě s počtem hlasů 17 691. Za ním se v závěsu drží Pelhřimov s číslem 15 957 a Žatec s číslem 14 234.

Projekt Rákosníčkova hřiště vznikl v roce 2012. Od té doby Lidl postavil už 79 Rákosníčkových hřišť v hodnotě 118,5 milionů korun. 

Do konce roku 2019 ve Světlé vznikne víceúčelová sportovní hala.
V létě ve Světlé začnou se stavbou sportovní haly