Termín velmi populární a lidmi hojně navštěvované adventní akce Česko zpívá koledy s regionálním Deníkem se nezadržitelně blíží.

„Nebudeme rušit osvědčenou tradici a s kolegy z redakce si opět přijedeme koledy zazpívat do Světlé nad Sázavou. Se zpěvem nám přímo na náměstí Trčků z Lípy znovu pomohou šikovné děti z tamního folklorního a pěveckého souboru Škubánek, které na kytaru doprovodí Eva Pejchalová. Jistě se k nám ale přidají i další lidé, kteří přijdou, a které tímto ke společnému zpívání co nejsrdečněji zvu," řekl šéfredaktor Havlíčkobrodského deníku Jaromír Kulhánek.

Připomeňme, že vloni se akce Česko zpívá koledy s regionálním Deníkem, uskutečnila nejen ve Světlé nad Sázavou, ale i na několika dalších místech okresu.

„Lidé se spontánně sešli i v Golčově Jeníkově, Dolním Městě, Vepříkově, Bezděkově a Mírovce. Koledy si tak zazpívaly stovky lidí," dodal ještě Kulhánek.

Na vánočně vyzdobených a nasvícených náměstích 
i návsích zazní opět trojice osvědčených koled: Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán a Půjdem spolu do Betléma. Další si čtenáři Deníku vybrali prostřednictvím ankety, jejíž výsledky se v současné době zpracovávají.

Přidají se i v Dolním Městě

Již teď je jisté, že se ke společnému zpívání koled připojí i lidé v Dolním Městě.

„Stejně jako vloni, kdy se nás na návsi sešla necelá stovka, si i letos rádi s Deníkem koledy zazpíváme," oznámila Lída Dubnová z tamního Českého svazu žen, který se akce pořadatelsky ujal. „Věřím, že letos nás bude ještě víc. Již nyní živě debatujeme o tom, jaké nachystáme občerstvení k čaji a punči, které se budou samozřejmě podávat. Zkrátka a dobře, těšíme se," usmála se Dubnová.

Ke zpívání koled s Deníkem se mohou samozřejmě zcela spontánně přidat i další lidé a kolektivy. Stačí, když vyplní přihlašovací formulář na ceskozpivakoledy.cz, nebo napíšou na e-mail ceskozpivakoledy@denik.cz, popřípadě se přímo obrátí na adresu okresní či krajské redakce Deníku. „Na tyto adresy mohou již nyní posílat i své fotografie a příspěvky z příprav," vyzval Kulhánek.