VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Lipnický hostinec U České koruny provoní zvěřina

Lipnice nad Sázavou – Máte rádi zvěřinu? Nebo ještě jinak a lépe: máte rádi chutnou a nápaditě upravenou zvěřinu podávanou se vskutku vybranými přílohami?

1.2.2017
SDÍLEJ:

Milovníci zvěřiny si v hostinci U České koruny přijdou na své. Majitel restaurace a zároveň i kuchař Martin Hašek připravil celou řadu jídel, a to i podle svých vlastních receptů.Foto: U České koruny/archiv

Pokud ano, pak byste určitě měli přijmout pozvání vyhlášeného restaurantu U České koruny v Lipnici nad Sázavou, který ve dnech 3. až 5. února a také ve dnech 10. až 13. února pořádá tradiční zvěřinové hody.

Milovníci dobrého jídla a pití se mají vskutku na co těšit. I letos si dá majitel hostince a současně i šéfkuchař Martin Hašek, pravnuk světoznámého spisovatele Jaroslava Haška, více než záležet a pro hosty připraví celou řadu chutných delikates z jeleního, kančího a bažantího masa. „Osobně jsem zvěřinu vybíral a mohu všem hostům stoprocentně zaručit, že se při konzumaci nemusejí obávat jakýchkoliv rušivých chuťových podtónů. Jídla připravíme jen z toho nejlepšího a nejkvalitnějšího masa a blýskneme se i vlastními recepty. O příjemné chuťové zážitky tedy rozhodně nebude nouze," zve Martin Hašek.

Hosté si budou moci vybrat ze dvou polévek a šesti druhů hlavních jídel. Součástí menu budou samozřejmě i předkrm a příjemná sladká tečka v podobě dezertů. „Bažantí kaldounek s knedlíčky z masa, jater a kapkou červeného vína si dovolím označit za náš skutečný majstrštyk. Výborný ale bude i zvěřinový vývar s kořenovou zeleninou a nudlemi. Jako předkrm nabídneme srnčí paštiku s čerstvým zeleným pepřem a brusinkovým přelivem, kterou budeme podávat s opečenou bagetkou," říká Martin Hašek při pohledu do připraveného jídelního lístku. „Doporučit něco z hlavních jídel je docela obtížné, ale přesto bych vypíchl třeba jelení kýtu plněnou švestkami na šípkové omáčce s karlovarským knedlíkem, nebo kančí guláš z kýty s bramboráčky či houskovým knedlíkem. Chybu rozhodně neudělají ani ti, kteří si vyberou třeba bažantí stehna na smetaně podávané s výtečným špekovým knedlíkem. Na své si ale zcela určitě přijdou i hosté, kteří si objednají steak z jeleního hřbetu s omáčkou z výpeku, portského vína a čerstvých zelených pepřů s mandlovými kroketami," pokračuje Martin Hašek.

Mimochodem: zmíněné mandlové krokety jsou také jeho osobním kulinářským počinem. „Těsto připravím z nastrouhaných vařených brambor, které ochutím petrželkou a orestovanou cibulkou. Přidám smetanu, vajíčko a špetku soli. Těsto pak obalím ve strouhance s plátky mandlí a smažím ho na přepuštěném másle," prozradil svůj recept Martin Hašek.

A protože zvěřinu je vhodné zapít dobrým douškem, je hostinec dostatečně zásoben nejen vlastním Haškovým dvanáctistupňovým nefiltrovaným světlým ležákem, ale také kvalitními těžšími červenými víny z českých sklepů, které se ke zvěřině výtečně hodí.

„Návštěvu našeho hostince mohou lidé samozřejmě spojit i s příjemným víkendovým výletem na Lipnici, která má rozhodně i v zimě co nabídnout. Osobně bych jim ale doporučil, aby si místa u nás včas zarezervovali, a to nejlépe na čísle telefonu 569 486 126. A pokud se o našich zvěřinových hodech chtějí dozvědět ještě něco navíc, ať se podívají i na naše webové stránky," uzavřel Martin Hašek.

Autor: Redakce

1.2.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Vzala stopařku a přišla o pěněženku

Michaela Horáková začala budovat své sny, oprostila se od stereotypní společnosti a založila vlastní architektonické studio. K tomu přišla tento rok s vlastní módní značkou Mishe.
25

Tvrdohlavě kráčím proti proudu

Dobrohostov opět naservíroval porci dobré muziky

Dobrohostov - Magické prostředí letního parketu v Dobrohostově opět přivítalo festival Stock Dobrohostov. Největší přehlídka regionálních kapel z Vysočiny přinesla nadupaný program a dobrou atmosféru. Tahouny letošního ročníku byly kapely Krausberry, Morava nebo Šohajka.

OBRAZEM: Úroda na Sádku je nejlepší za pět let. Suchu navzdory

Vysočina /ROZHOVOR/ – V nejzápadnější a nejvýše položené viniční trati Znojemské podoblasti právě dozrávají hrozny. Pro vinaře Lubomíra Lampíře z Vinařství Sádek u Kojetic a jeho spolupracovníky tím začíná jedno z nejnáročnějších období. Hrozny ze Sádku i z ciziny se začnou měnit v burčák a následně i ve víno. Vedla k tomu náročná sezona, která nejspíš přinese výjimečnou úrodu.

OBRAZEM: Krucemburk láká na výstavu květin

Krucemburk - Po dvou letech opět rozkvetly reprezentační prostory Úřadu městyse Krucemburk. Spolek zahrádkářů zde po celý víkend 19. a 20. srpna pořádá tradiční výstavu květin. Výstava je milovníkům kvetoucí krásy zpřístupněna vždy v době od 9 do 17 hodin.

Zloděj si do firmy došel pro nářadí

Světlá nad Sázavou – Případ krádeže nářadí k pracovnímu stroji prošetřují policisté z obvodního oddělení ve Světlé nad Sázavou. Ke krádeži došlo někdy v době mezi 7. a 15. srpnem v obci Příseka.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení