Školního kola soutěže se zúčastnilo celkem 31 zpěváků. Pobočku ZUŠ v Golčově Jeníkově reprezentovalo celkem 11 žáků, z toho 9 dětí z tamní základní školy.

„Děti si vedly moc dobře. Dinh Thi Ngoc Linh je žákyní druhé třídy a vyzpívala v nejmladší kategorii hezké 3. místo. Žákyně 3. třídy – Klára Machová a Monika Trachtová získaly 1. místo s postupem do okresního kola pěvecké soutěže. Elen Ščerbová ze 4. třídy se umístila na velmi pěkném 2. místě. Natálie Wernerová soutěžila v I. kategorii a přivezla si 1. místo s postupem do okresního kola pěvecké soutěže," informovala Olga Fialová, vedoucí pobočky jeníkovské ZUŠ.

V II. kategorii získala Štěpánka Trachtová krásné 2. místo. Na 1. místě s postupem do okresního kola se umístily Vendula Lavová a Anežka Štrbová, obě z 6. třídy. V III. kategorii soutěžila Eliška Benceová a taktéž získala 1. místo s postupem do okresního kola.

Jak upřesnila Fialová, dvě soutěžící dívky navštěvují základní školu v Habrech a do jeníkovské pobočky ZUŠ pravidelně docházejí na hodiny zpěvu. Jsou to sestry Lucie a Veronika Bártovy. Lucie Bártová (nejmladší kategorie) si v soutěži vyzpívala 1. místo s postupem do okresního kola a Veronika Bártová (II. kategorie) obsadila hezké 3. místo.

V kategorii Komorní zpěv zaujala porotu dvě jeníkovská dua: Monika Trachtová – Klára Machová a Štěpánka Trachtová – Anežka Štrbová.
Obě dvojice získaly první místo s postupem do okresního kola, které se uskuteční 18. února 2015 v Havlíčkově Brodě. „Velké poděkování si zaslouží paní učitelka Petra Hrůzová, která se podílela na klavírních doprovodech našich zpěvaček," zdůraznila Fialová.