Pedagog do soutěže přihlásil svoji hodinu fyziky s názvem Matematické kyvadlo, kde žáci pomocí počítačů a tabletů zkoumají závislost kmitu matematického kyvadla na jeho délce, hmotnosti a amplitudě. S prezentací této hodiny se probojoval do celostátního finále, které probíhalo v hotelovém komplexu Jezerka na Seči.

Finálovou část tvořila panelová diskuze, kde jednotliví učitelé prezentovali svoji hodinu nejprve před odbornou komisí, kterou tvořili představitelé ministerstva školství, vysokých škol pedagogického zaměření, učitelů a dalších odborníků. Následně probíhala diskuse s dalšími učiteli, kteří se účastnili konference Digitální technologie ve výuce.

Ti následně rozhodovali v hlasování o divácké ceně Domino. V rozhodování odborné poroty se sice Bronislav Návojský na první tři místa nedostal, ale i přesto získal pro školu roční využívání výukového programu zdarma.

Větší úspěch získal u návštěvníků, kde se v hlasování učitelů umístil na prvním až čtvrtém místě (kuriózně měly všechny práce stejný počet hlasů). To bylo určitě motivací do další tvorby příprav na hodiny s využitím digitálních technologií.

(dop)