Předpokládaný termín dokončení prací je do příštího týdne.

„Opravy budou stát dohromady asi 100 tisíc korun. Konají se na vyznačených úsecích, v úseku označeném číslem sedm u lávky je prostor uzavřen," informoval starosta Martin Kamarád.

Jak starosta upřesnil, důvodem je asfalt poškozený na několika místech. Poškození způsobily staré kořeny stromů. „V době, kdy se cyklostezka stavěla, se zvažovalo, zda celý podklad kompletně upravit a přerovnat. To by ale stálo několik milionů korun, proto se nakonec od záměru upustilo. Možná se toto úspornější rozhodnutí dnes poněkud vymstilo, ale hovořit na téma co by, kdyby, dnes postrádá smysl," vysvětlil starosta.

Problém ale nastal v okamžiku, kdy staré kořeny stromů, které stály nad cyklostezkou ve svahu, začaly bytnět, zvedat asfalt a vytvářet nerovnosti. Tyto kořeny je třeba nyní odstranit a povrch vyrovnat. Cyklostezka má šířku tři metry, délku 9 949 metrů. Na trase je devět lávek, z toho pět vede přes řeku Sázavu. Cyklostezku stavělo město Přibyslav na místě bývalé železniční vlečky. Stavba trvala dva roky, prováděla ji firma Eurovia,začala roku 2009.

Budování cyklostezky, která dnes patří k nejoblíbenějším v regionu, stálo přes 24 miliony korun s podporou Evropské unie.