Který z volebních programových cílů KSČM je podle Vás pro občany nejdůležitější?

Z priorit KSČM ve svém volebním programu se mi nejvíce zamlouvají pro občany této republiky a zejména Kraje Vysočina, za který kandiduji, tyto dvě. Aby lidé měli práci místo sociálních dávek a nemuseli poníženě o ně škemrat na úřadech.  A dále, aby mladí po ukončení studií v jakémkoliv oboru měli uplatnění, zapojili se do pracovního režimu, a nebyli tak rovněž  závislí na sociálních dávkách, nebo v horším případě na obtíž rodičům, tedy aby mladí měli budoucnost. A aby lidé po padesátce měli po celoživotní práci pro společnost a své potomky jistotu důstojně prožitého stáří.

Pokud budete zvolen, které legislativní oblasti byste se chtěl nejaktivněji věnovat?

Pokud budu zvolen do Poslanecké sněmovny, chtěl bych se věnovat práci v branně-bezpečnostním výboru. Jako zastupitel Kraje Vysočina jsem v letech 2000 až 2008 pracoval v bezpečnostní komisi tohoto  kraje, ale není mi cizí ani oblast dopravy.

Jak hodnotíte probíhající kampaň KSČM? Měl jste možnost nějakým způsobem zasáhnout třeba do tvorby volebních hesel a sloganů? Zúčastníte se nějakého volebního mítinku na Vysočině?

Co se týká předvolební kampaně KSČM, probíhá dle mého názoru velmi kultivovaně, naši kandidáti – lídři jednotlivých krajů vystupují v televizních debatách vesměs fundovaně k jednotlivým tématům. Líbí se mi, že ČR není oblepena billboardy KSČM, jak tomu je od jiných politických subjektů. Účinná kampaň se dá dělat i bez miliard v kapsách. Do tvorby volebních hesel ani sloganů jsem nezasahoval, dle mého názoru jsou dobře zvolené. Co se týká předvolebních akcí, jezdím s naším týmem v rámci Vysočiny na besedy s občany a zúčastním se i tří hlavních mítinků, a to 22.10. v Jihlavě, 23.10. ve Světlé nad Sázavou a 24.10. v Havlíčkově Brodě.

Kolikrát jste se v minulosti pokoušel o vstup do Poslanecké sněmovny?

Na kandidátce KSČM do Poslanecké sněmovny jsem zařazen popáté. V loňském roce na podzim jsem kandidoval do Senátu.

Co byste vzkázal voličům?

Voličům bych chtěl v první řadě poděkovat za úžasnou podporu v loňských senátních volbách, kdy jsem ve městě Havlíčkův Brod měl zhruba 2300 hlasů, což bylo víc, než oba kandidáti, kteří se dostali do druhého kola, dohromady.  Chtěl bych jim vzkázat, že pokud budu mít tuto jejich důvěru a podporu i v těchto předčasných parlamentních volbách a stanu se poslancem za KSČM, budu společně s ostatními našimi zákonodárci naplňovat náš program, naslouchat jejich názorům a dělat vše pro to, aby se v celé republice už konečně začalo lépe žít i těm spodním 10 milionům občanům, a ne vrstvě zbohatlíků, jak tomu bylo doposud. Přijďte proto určitě  25. a 26. 10. k volbám a společně to pravici natřeme!

Co budete dělat, pokud se do Sněmovny nedostanete?

To, co jsem dělal vloni na podzim, když jsem se o 0,5 %(212 hlasů, které mi chyběly pro II. kolo) nedostal do Senátu. Budu pokračovat ve své práci realitního makléře a budu dál pomáhat lidem při prodeji a koupi nemovitostí. Dělám to již 18 let a věřím, že dobře, protože se klienti ke mně vracejí, nebo mne doporučují svým kamarádům, a to je pro mne to nejlepší ocenění vedle příjmu, který z toho mám. Spíš budu řešit problém, co se zavedenou firmou, když se do Sněmovny dostanu.Určitě bych nešidil práci poslance a souběžně pracoval ve firmě, jak jsme toho byli doposud u řady poslanců svědky.

Kdy jste vstoupil do KSČM a proč jste do této strany vstupoval?

V komunistické straně jsem od roku 1976. U nás v rodině to byla taková tradice, můj děda, oba rodiče i bratr byli také členy této strany. Matka pracovala celý život na MNV v Havlíčkově  Brodě, tehdy měla jako vedoucí odboru na starosti školství, kulturu a sociální věci a otec byl zastupitelem a radním několik let.

Vykonával jste, nebo ještě vykonáváte nějakou stranickou funkci?

V současné době jsem členem okresního výboru KSČM v Havlíčkově Brodě.