Výrobky v soutěži Česká chuťovka 2013 hodnotila v první polovině října komise nezávislých odborníků.

Odborným garantem soutěže byl  Výzkumný ústav potravinářský Praha, v jehož sídle se hodnocení uskutečnilo a který hodnocení soutěže organizoval, řídil a zabezpečil vysokou míru regulérnosti.

Do soutěže se mohly přihlásit všechny české výrobní potravinářské podniky se svými výrobky, které jsou v oběhu na trhu České republiky v letech 2012 a 2013 a jsou určeny k přímé konzumaci.

Pivo Rebel Višeň tak potvrdilo svoji nezaměnitelnou chuť  a v krátké době získalo už druhé ocenění. V září převzali zástupci havlíčkobrodského pivovaru cenu za druhé místo v soutěži Pivní speciál roku 2013 na výstavě Země živitelka v Českých Budějovicích.

„Jsem rád, že speciál Rebel Višeň komisi zachutnal a ta ocenila jeho vysokou kvalitu. Značka Česká chuťovka je návodem pro spotřebitele, jak ve velkém množství ostatních výrobků najít české a kvalitní potraviny. Jejich nákupem mají spotřebitelé jistotu zajímavého chuťového zážitku i podpory českého průmyslu," uvedl Pavel Pilař, sládek havlíčkobrodského pivovaru.

Dobrá a zajímavá zpráva přišla také z „pivovarnické" Chotěboře. Tamní pivovar totiž k datu 19. října prodal stejné množství piva jako za celý loňský rok. Oznámila to manažerka komunikace Pivovaru Chotěboř Zdena Stryková.

„Pivovar Chotěboř roste, v sobotu 19. října už měl prodáno tolik piva, jako za celý loňský rok, přesněji 16 078,5 hektolitrů," uvedla Stryková. Ta dodala, že tuto radostnou novinku oznámil veřejnosti sládek Oldřich Záruba o minulém víkendu na zabijačkových hodech, které pivovar pořádal společně se Dnem otevřených dveří.

„Navýšení produkce nám umožnilo nedávné rozšíření pivovaru, pořídili jsme více ležáckých tanků a moderní linku na stáčení sudů a lahví. Nyní nic nebrání tomu, abychom se do konce roku s výstavem dostali přes plánovaných dvacet tisíc hektolitrů," komentoval úspěch Záruba.

V uvedený den do chotěbořského pivovaru zavítalo přes tisíc čtyři sta návštěvníků. Nalákala je možnost vidět pivovar po dokončení přístavby, ale také nabídka zabijačkových specialit a téměř celého výrobního sortimentu. Karamelový třináct a půl stupňový Speciál totiž zatím zraje v ležáckých tancích  a  na trhu bude až s příchodem adventu.

Milan Pilař