Okrouhlice, Zahrádka u vodní nádrže Švihov, Kamenná Lhota, Ledeč nad Sázavou, Světlá nad Sázavou a znovu Okrouhlice. Taková byla šestapadesát kilometrů dlouhá trasa spanilé jízdy havlíčkobrodským Posázavím, kterou projeli  účastníci letního srazu majitelů aut a motocyklů dřívějšího „data narození" v rámci setkání, které uspořádala v sobotu rodina Kotěrových. Ta má v Okrouhlici Hospodu Na Staré poště. „Přivítali jsme celkem pětačtyřicet účastníků. Přijeli v deseti autech a na patnácti motocyklech," řekl René Kotěra.

Nablýskaný „frajer" Hudson z roku 1936

On, ale i celá řada diváků, kteří si nablýskané veterány mohli prohlédnout, a to nejen v Okrouhlici, ale i na plánovaných zastávkách v Zahrádce, Kamenné Lhotě či Světlé nad Sázavou, mohli oči nechat především na červeném kabrioletu Škoda Popular z roku 1935.
„Přijel s ní pan Němec z Chotěboře," poznamenal Kotěra a pokračoval: „Určitě se ale líbil i černý americký vůz Hudson z roku 1936. Každoročně s ním na naše letní setkání přijíždí František Jokl z Humpolce. No a z motocyklů bych uvedl alespoň nádherné německé stroje NSU 351 a 501. S nimi pro změnu přijela rodina Dvořákových z Jihlavy," vyjmenoval Kotěra.

Účastníci setkání, to sobotní již bylo v pořadí šesté, kvitovali návštěvu v Zahrádce. Jan Čihák se jim poctivě a trpělivě věnoval a seznámil je s pohnutou historií této zaniklé obce. Tu dnes připomíná už jen kostel sv. Víta.

Přítomnost veteránů si ve Světlé nad Sázavou nenechal ujít ani Karel Slabý.

„Je to paráda. U toho kabrioletu jsem stál snad hodinu," smál se Slabý. „Žasnu nad dovedností lidí, kteří se tomuto nádhernému koníčku věnují. A také je obdivuji, že se s těmito vozy vydají na silnice. I vzhledem k tomu, co se dnes na silnicích děje," řekl Slabý.