Zpočátku se zdálo, že zájemců bude pomálu, neboť vžitá představa, že Petrklíč je pouze pro děti a mládež, se zdála příliš silnou. Naše obavy se však postupně rozptylovaly. První zájemce jsme přivítali již v září 2015 a nyní tvoří tito uživatelé početnou skupinu, která se ráda pravidelně schází.

Ptáte se, proč sem ti lidé vlastně chodí? Senioři nás nejčastěji vyhledávají, protože je trápí samota. Mnohdy žijí sami v domě či bytě a kvůli zhoršené pohyblivosti se již nedostanou do společnosti tak často, jako tomu bývalo dříve.

Díky možnosti svozového automobilu a asistenci pracovníků, tak mají tito lidé možnost popovídat si se svými vrstevníky, zavzpomínat si na své mládí, zahrát si nějakou společenskou hru a jiné aktivity.

Druhým nejčastějším důvodem je zhoršená pohyblivost. Naši uživatelé, a to i osoby s ochrnutými končetinami, mají možnost zacvičit si na rehabilitačním přístroji, procvičit si s asistencí chůzi, jemné pohyby prstů a mimo jiné si i namasírovat tělo v relaxační vaně. Velmi oblíbenou aktivitou je společné cvičení na židlích, které je vhodné i pro osoby upoutané na invalidní vozík.

Téměř každý z našich uživatelů byl nejprve nedůvěřivý vůči této službě. Nyní si ji však nemohou vynachválit. Přijďte se na vlastní oči přesvědčit i Vy. Rádi Vás u nás uvítáme.

Bc. Ivana Zálešáková, sociální pracovník