Děvčata pořadatelů upekla buchty, a steaky též posléze se usmažily v přilehlé udírně. Pivo došlo skoro hned, a proto se muselo dojet pro další soudek. Devět vysmátých nekompromisních párů nejprve bojovalo ve dvou skupinách a pak „pavoukem“ jsme prošli k tomuto pořadí: Zaslouženými vítězi se konečně stali výteční a obětaví František Čermák a Mirek Blažek, kteří ve finále udolali pár Jirka Marek, František Trávníček.

Kriminalisté žádají občany, kteří by mohli podat informace vedoucí ke ztotožnění této osoby, aby se přihlásili na tísňové lince 158.
Policie žádá veřejnost: Poznáte zloděje na fotografii?

Na třetím místě skončili Libor Víšek s Jirkou Nevolem, kteří pokořili favorizovaný i trochu unavený pár David Bonaventura, Vladimír Škarvada. Ti ovšem jako jediní mají ze skupiny skalp pozdějších vítězů (6:3). Veteráni Štěpán Bonaventura s Jaroslavem Hudečkem - nejstarší účastníci akce, a pár Roman Lédl s Jardou Němcem, stejně jako mix Alena a Pavel Blažkovi nezklamali, ovšem bylo z toho pořadí až na 5.-8. místě. Další byli až z dalekého Třince, hoši M. Pátek a D. Vitula a místní chasníci z Havlíčkovi Borové Pavel Štukhejl a Tomáš Štědrý.

Za zmínku stojí i vydatná pomoc legendy Jirky Latislava z Hlinska, který kromě úpravy kurtů zvládl i focení pro média i dělat opečený Hermelín. Myslíme, že tato tradiční akce se velmi vydařila. Vítězové dostali kromě věcných cen do držení putovní Krucemburskou kliku a páry na bedně i pěkné pohárky. Čtvrtý pár měl na krku bramborové smajlíky. To jsem se pobavili - příští rok naviděnou!

Štěpán Bonaventura

I vy můžete přispět do svých novin! Podělte se s ostatními čtenáři Žďárského deníku a týdeníku Vysočina, Havlíčkobrodského deníku o cokoliv, co vás ve vašem okolí zaujalo, překvapilo, potěšilo, nebo naopak rozzlobilo. Můžete do redakce posílat texty i fotografie z nejrůznějších akcí a událostí. Otištěny budou ve čtenářské rubrice U nás doma. Pište na e-mail: redakce.zdarsky@denik.cz nebo redakce.havlickobrodsky@denik.cz