Ministr vnitra stanovil datum jejich konání na sobotu 7. dubna. „Důvod, proč se u nás budou opakovat obecní volby je jednoduchý. Počet zastupitelů klesl odchodem jednoho z nich pod zákonem stanovenou hranici,“ vysvětlil stávající starosta Čečkovic, Petr Hejduk. Ten dodal, že na podzim roku 2010 kandidovalo do pětičlenného obecního zastupitelstva jedenáct lidí, každý jako nezávislý volební subjekt. „Proto u nás nebyl k dispozici žádný náhradník,“ dodal Hejduk.

Absence zastupitelstva chod obce žádným způsobem neohrozil. „Pravdou ale je, že nemáme rozpočet. Hospodaříme proto podle standardního rozpočtového provizoria. Přijetí rozpočtu bude tedy jedním z prvních důležitých úkolů nového zastupitelstva,“ konstatoval Hejduk.

Do dubnových komunálních voleb v Čečkovicích vstoupí tři volební subjekty. Sdělila to Blanka Hyršová, vedoucí odboru kanceláře tajemníka Městského úřadu v Chotěboři.

„Voleb se zúčastní jedno sdružení se šesti kandidáty a dále dva jednotlivci, kteří kandidují samostatně,“ potvrdila Hyršová.

Čečkovice se po Nejepínu stanou druhou obcí Havlíčkobrodska, kde se opakované komunální volby uskuteční. V Nejepíně šli lidé k volebním urnám 9. dubna 2011.

Poučili se, do voleb jde sdružení

Volební účast patří v Čečkovicích k jedné z nejvyšších. Na podzim roku 2010 tam volilo více než 91 procent oprávněných voličů. „Z nastalé situace jsme se poučili, jdeme do voleb s volebním sdružením, které bude mít k dispozici případného náhradníka,“ uzavřel Hejduk. Tím současně odpověděl na otázku, zda se voleb zúčastní i on.