Studenti Střední průmyslové školy stavební ak. Stanislava Bechyně se Studentské odborné činnosti (SOČ) účastní už řadu let a každoročně přivážejí cenné úspěchy jak z krajského, tak celostátního kola a nejinak tomu bylo i letos.

„V oboru Matematika a statistika se mezi šestnácti účastníky umístil Lukáš Bátrla, absolvent oboru technické lyceum, na sedmé příčce s prací Kalkulátor těles a získal cenu Red Hat Czech, s. r. o.

V oboru Stavebnictví, architektura a design interiérů skončila dvojice absolventů oboru Stavebnictví, Miroslav Brom a Marek Zadina, v konkurenci čtrnácti prací na třetím místě s projektem Administrativně-bytového areálu Žabovřesky a získali cenu Vysokého učení technického v Brně.

V oboru Pedagogika, psychologie, sociologie a problematika volného času prezentovaly studentky oboru technické lyceum Vladěna Bockschneiderová a Anna Křížová Návrh mobiliáře do parku u domova pro seniory a odnesly si cenu Filozofické fakulty UK v Praze a páté místo mezi osmnácti pracemi, z toho dvou zahraničních," popsal výsledky čerstvých maturantů Josef Charamza, učitel odborných předmětů, který se vedení SOČ na škole věnuje.

(dop)