Tento festival se postupem času vyvinul z jednodenní akce v dvoudenní evropskou hudebně-kulturní záležitost. Sázavafest není jen o hudbě a pití, ale organizátoři mají na paměti i další kulturní vyžití návštěvníků, jako je film, autorská čtení, výstavy či různé workshopy. Místo konání festivalu bude již tradičně v zámeckém areálu ve Světlé nad Sázavou.

Oficiálním partnerem Sázavafestu bude letos Excelent 11°. „Excelent je obohacen o extra dávku chmele, což spočívá v přidání třetí dávky chmele až na samém konci procesu. To mu dodá svěží chmelové aroma a plnou chuť," komentuje Milan Fořt, brand manager značky Excelent.

Excelent si přichystal nejen svou vlastní originální stage, kde zahraje mnoho výborných interpretů, ale také exkluzivní pivní kontejnery, kde si nejen vychutnáte pivo Excelent, ale ze kterých také můžete mít parádní výhled díky sezení na střeše zmodernizovaného lodního kontejneru. Na festivalu pivo poteče doslova proudem, a to díky 40 výčepům, o které se bude starat tým odborníků, kteří jsou připraveni zajistit bezchybný servis.

Na festivalu nebude chybět ani letošní novinka Gambrinus Nepasterizovaný, který je unikátní tím, že je dostupný pouze v čepované podobě. Pivaři také bezpochyby ocení zařazení plzeňského ležáku Pilsner Urquell do nabídky piv na festivalu. Pro ty, kteří mají rádi něco trochu sladšího, bude v plechovkách připraven Gambrinus Ochucený a osvěžující Fricso ve všech příchutích.

„Mysleli jsme samozřejmě i na řidiče nebo ty, kteří alkohol z nějakého důvodu nemohou či nechtějí konzumovat. Pro ně je připraveno nealkoholické pivo Birell, které bude dostupné i v ochucených variantách včetně letošní novinky – Birellu zázvorového," upřesňuje Milan Fořt.

„Osvěžení bude zajištěno na stáncích rovnoměrně rozmístěných po celém festivalovém areálu. K dispozici bude i několik krytých stanů, kde si návštěvníci budou moci v klidu a pohodlí vychutnat svůj oblíbený nápoj," uzavírá manažer. Návštěvníci se proto mohou soustředit na vychutnávání si letní porce festivalové atmosféry.