Počínaje pondělkem se pacienti mohou objednávat přes internet také na vyšetření do ortopedické ambulance lékaře Petra Ptáčka.

„Systém elektronického objednávání do ambulancí je pacienty hojně využíván. Snažíme se průběžně počet ambulancí rozšiřovat, avšak ne všechny ambulance jsou k elektronickému objednávání vhodné," sdělila mluvčí nemocnice Petra Černo. „V letošním roce by také mělo ještě přibýt objednávání do endokrinologické ambulance. Aktuálně máme do systému zařazeno dvacet ambulancí. Jejich nastavení se průběžně mění podle požadavků lékařů. Tento systém také využíváme pro závodní oční ambulanci pro zaměstnance nemocnice. Nejvíce systém využívá rehabilitační ambulance, velký zájem je o možnost objednat se do dětské poradny primářky Magdaleny Chvílové-Weberové, nebo na kožní vyšetření," doplnila mluvčí.

V současné době má havlíčkobrodská nemocnice v systému eAmbulance zaregistrováno asi devět tisíc pacientů. „Systém registruje k dnešnímu dni více než patnáct tisíc objednání do ambulancí, které jsou do systému zařazeny," podotkla mluvčí.

Využívat eAmbulanci není nijak složité, předpokládá ovšem vlastnictví počítače, nebo přístup na internet.

Po první osobní návštěvě u specialisty v odborné ambulanci může pacient v recepci hlavní budovy nemocnice požádat o unikátní osobní čtyřmístný PIN kód, který se automaticky stává spolu s rodným číslem přístupovou kombinací do elektronického systému objednávání.
Projekt elektronického rezervačního systému je realizován ve spolupráci Kraje Vysočina a Tchaiwanské státní agentury III.
Nemocnice začala systém využívat v roce 2012. Původně bylo nutné se do systému osobně v některé nemocnici kraje zaregistrovat, až poté se mohl pacient začít objednávat sám.

„To se ale už změnilo,"připomněla mluvčí Černo.

Pacienti v havlíčkobrodské nemocnici již mají možnost první a každé další objednání i prostřednictvím telefonu.

„Telefon do nemocnice je 569 472 231. Platí to tedy i pro nové uživatele systému elektronického objednání, kteří ještě nemají PIN. Pacient se po telefonu zaregistruje a objedná, při návštěvě nemocnice si pak kartičku vyzvedne a další objednání na vyšetření si už provede v klidu domova přihlášením do elektronického systému," dodala mluvčí.