Je to doslova zábavná show nazvaná Jeden za všechny, všichni za stůl, a jedním z ambasadorů akce je též člen pingpongového týmu STEN MARKETING HB Ostrov Havlíčkův Brod, dlouholetý reprezentant Petr Korbel.

Pro letošní náborovou akci bylo vybráno v České republice dvacet základních škol a oddílů stolního tenisu, když v Kraji Vysočina se štěstí usmálo na Základní školu Lánecká ve Světlé nad Sázavou. Cílem projektu je, aby na škole, kde se akce uskuteční, vznikl kroužek stolního tenisu a nejbližší pingpongový oddíl pro něj zajistí kvalifikovaného trenéra.

V tělocvičně světelské základní školy se ve středu 4. května sešlo více než šedesát dětí z prvních až třetích tříd. Znamenitý moderátor na úvod programu zábavnou formou dětem vysvětlil, co to je za sport, představil úspěšnou trenérku oddílu stolního tenisu TJ Sklo Bohemia Světlá nad Sázavou Martinu Hurníkovou a současného čtvrtého hráče celostátního žebříčku ročníku 2004 Filipa Karla ze Světlé, který již má na svém kontě úspěchy z mnoha mezinárodních turnajů ITTF.

Potom si již všechny děti vyzkoušely v soutěžích své základní pingpongové dovednosti, například na minipingpongových stolech, zahrály si „obíhačku" u kulatého stolu. Bylo u toho spousta legrace a poznání, že trefit malý míček správně vyžaduje trochu zkušeností.

Jiří Víšek