Na pořádek budou ve Světlé nad Sázavou dohlížet policisté pořádkové, dopravní, cizinecké i kriminální policie, a to nejen v průběhu všech festivalových dnů, ale především v jejich nočních hodinách.

„Při přípravě opatření jsme byli v kontaktu s pořadateli festivalu, stejně jako s představiteli města, s nimž jsme si nastavili základní principy vzájemné spolupráce. O pořádek uvnitř areálu, kde budou veškeré akce probíhat, by se měla starat bezpečnostní agentura. Naším úkolem bude dohlížet na veřejný pořádek ve městě, abychom zamezili v maximální možné míře páchání přestupků nebo trestných činů. Budeme monitorovat situaci na příchodových a odhodových trasách návštěvníků festivalu a dohlížet, aby nebyla ohrožena bezpečnost občanů a jejich majetku. Hlídky budou dohlížet také  nad plynulostí provozu ve městě a na komunikacích vedoucích do Světlé nad Sázavou," uvedl Aleš Indra, vedoucí odboru služby pořádkové policie Krajského ředitelství policie kraje Vysočina.

Festivalu by se podle odhadů pořadatelů mělo zúčastnit několik tisíc návštěvníků nejen z České republiky, ale předpokládá se také účast návštěvníků ze zahraničí. Veškeré dění kolem festivalu bude probíhat pouze ve městě Světlá nad Sázavou, kde bude účastníkům k dispozici také rozlehlý kemp a místa vyčleněná pro parkování vozidel. Právě tyto lokality by se mohly stát terčem trestné činnosti pachatelů.

„V této souvislosti je třeba upozornit návštěvníky festivalu, aby dbali pokynů policejních hlídek a neparkovali svá vozidla jinde, než na místech, která jsou k tomu vyhrazená. Poté by si měli svá vozidla řádně uzamknout a nenechávat viditelně na sedadlech žádné cenné věci, které by mohly přilákat pozornost zlodějů. Stejnou pozornost by měli věnovat všem svým osobním věcem – dokladům, mobilním telefonům, kabelkám nebo batohům," přidala se mluvčí krajské policie Dana Čírtková. Ta dodala, že hlídky budou v rámci výkonu služby působit především preventivně. Policisté budou kontrolovat vozidla v blízkosti parkovišť a ubytovacích zařízení, svoji pozornost zaměří na podezřelé osoby, které se budou v místě vyskytovat, aby eliminovali rizika vloupáním do zaparkovaných vozidel, rizika kapesních krádeží a další kriminality. Dopravní policisté dohlédnou na plynulost provozu při příjezdu a odjezdu návštěvníků festivalu a při výkonu služby se zaměří na kontrolu řidičů, zda-li neusedli za volant pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek.  V rámci bezpečnostního opatření bude mít policie k dispozici také speciální monitorovací vozidlo, se kterým přijedou policisté z Brna.