Ten podotkl, že je připraven jednat se všemi politickými stranami, které ve volbách do krajského zastupitelstva uspěly. „Je to naše slušnost," konstatuje Pavlík, pro kterého je to vůbec první politická zkušenost.

Nejen vy, ale i vaše strana patří mezi politické nováčky na krajské úrovni. Nemáte z toho strach?
Do politiky jdu s naprosto čistým štítem. Osobně považuji za výhodu, že jsem nikdy nebyl spřažen se žádnými politickými stranami ani lobbisty. Již samotná předvolební kampaň byla pro ně velmi náročná a dosud jsem si nedokázal představit, co to všechno obnáší.

Jaký je váš program na příštích osmačtyřicet hodin? Probíhají již nějaká jednání ohledně budoucí krajské koalice?
Všechna jednání jsou zcela otevřená a ani zatím žádná neproběhla, což se samozřejmě může kdykoliv změnit z minuty na minutu. Rozhodující je také to, aby byla krajská vláda silná, tedy měla alespoň dvacet šest mandátů.

Přemýšlel jste už o nějakých konkrétních postech?
V radě se nabízí hned devět zástupců. Vše se samozřejmě bude odvíjet od toho, kdo zastane pozici hejtmana. Rádi bychom přitom dodrželi demokratické zvyklosti, takže post hejtmana přenecháme vítězné straně. Na druhou stranu máme připravené určité varianty.

Máte již stanovené nějaké priority, ve kterých byste jako strana chtěli být aktivní?
Priority se ve většině případů shodují s ostatními stranami, aktuálně nejsem schopen nic konkretizovat. Vše se opět odvíjí od vrcholných funkcí a jednotlivých odborníků.