Jde o hru na motivy pohádky Karla Čapka Pošťácká pohádka, kterou zahraje scénárista, režisér a herec v jedné osobě, Petr Liška, člen divadla MIMo.s. z Prahy.

Dvě představení se uskuteční o prázdninové středě – 4. února – v budově muzea, a to od 11 a od 13 hodin. Jsou určena zejména dětem od 3 do 8 let.

Samotná výstava je však přístupná denně, kromě pondělí již od 9 do 12 a od 13 do 17 hodin. V rámci jednoho vstupného ve výši 30 korun mohou rodiče či prarodiče seznámit děti jak s divadelním, pohádkovým světem poštovních skřítků, tak s výstavou, která představuje svět poštovnictví a filatelie.

„V první řadě návštěvník uvidí vznik a vývoj poštovnictví s důrazem na okres Havlíčkův Brod. Druhá část výstavy pak ukáže téma, které je s poštovnictvím nerozlučně spojené – známky. Jde o disciplínu natolik zajímavou a detailní, že vytváří bez nadsázky svůj vlastní svět. Naleznete zde popis tvorby známek, ukázku nejvzácnějších kousků, známku jako samostatné umělecké dílo a také známky se vztahem k regionu," zve ředitel muzea Jiří Jedlička. Známky jsou ze sbírek Františka Morávka z Pohledi, který je autorem celé výstavy, a sběratele Karla Palána.

Pro nejmenší, ale i dospělé návštěvníky je k dispozici dětská poštovní přepážka, s množstvím razítek, omalovánek a můžete si vytvořit i vlastní známku se svým obličejem. „Pokud nebudete mít ve středu 4. února u sebe vlastní fotoaparát, vyfotografují vás pracovníci muzea a zašlou vám vaši známku e-mailem," slibuje ředitel.