Stejně jako loni doprovází pouťové dění pestrý kulturní program.

Hlavní poutní slavnosti v kostele sv. Anny budou zahájeny v neděli 31. 7. v 7 hodin modlitbou posvátného růžence a v 7:30 mší svatou slouženou P. Damiánem Kristiánem Vrchovským, OPraem. Další mše bude následovat v 9 hodin, odslouží ji P. Rudolf Zahálka. Poslední mše celebrovaná P. Hroznatou Pavlem Adamcem, OPraem., začne v 10.30. Poutní slavnosti zakončí v kostele sv. Ondřeje nedělní tridentská mše konaná ve 14 hodin a a svátostné požehnání v 15:30.

Součástí slavností je i koncert k výročí 700 let narození Karla IV – Kostely naplněné hudbou III, při kterém v sobotu 30. 7. vystoupí v kostele sv. Ondřeje od 15 hodin akordeonistka Jitka Baštová a loutnista Jindřich Macek.

Oba víkendové dny bude možné v prostorách bývalého zámku navštívit tradiční 44. ročník prodejní výstavy květin, a to vždy od 8 do 17 hodin. Hlavní expozici tvoří sortiment růží, jiřin, mečíků a fuchsií. Pro návštěvníky je připraven prodej širokého sortimentu skalniček, pokojových květin, cibulovin, jehličnanů, užitkové keramiky, čajů a koření. Stejně jako loni bude připravena zahrádkářská poradna zaměřená na boj proti chorobám a škůdcům na zahrádkách a citrusy a jejich roubování.

Živo bude také na fotbalovém hřišti. Dnes pořádají fotbalisté od 21 hodin pouťovou zábavu s kapelou Baron Beat, v sobotu ve stejný čas taneční zábavu se skupinou Vosa. Na své si v sobotní dopoledne přijdou také vyznavači fotbalu, kdy od 8:30 začíná turnaj v malé kopané Vysočina Cup 2016.

Zkrátka nepřijdou ani děti. Divadýlko Mrak si pro ně připravilo, a to na neděli 31. 7. od 16 hodin přímo na nádvoří zámku Pirátskou pohádku.

(dop)