Ovšem zatím se městu nedaří najít projektanta, který by se toho úkolu ujal. První kruhový objezd by měl dopravně odlehčit nové čtvrti Pod Bramborárnou, kam vede jen úzká silnice.

Druhý by měl vést do centra Přibyslavi. „V těchto místech by měl stát nový supermarket společnosti Penny a kruhový objezd by v těchto místech vyřešil problémy s dopravou,“ vysvětlil starosta Kamarád. Kruhové objezdy by měly na sebe navazovat, proto by podle starosty Kamaráda bylo ideální, kdyby je stavěla jedna firma a kreslil jeden projektant. „Bohužel se nám nepodařilo najít projektanta,“ posteskl si starosta s tím, že bude město asi muset vypsat veřejnou soutěž a stavbu rozdělit na dvě akce.

Proč se podle Kamaráda projektanti nehlásí, je skutečnost, že město se zatím neshodlo s Ředitelstvím silnic a dálnic. Jak psal nedávno Deník, obě strany mají rozdílné představy o velikosti objezdu. Přibyslav chce kruhový objezd o průměru 34 metrů, ŘSD trvá na 37 metrech. To by ale podle starosty znamenalo získat nové pozemky, což není jednoduché.