Výstava, která se koná o víkendu 15. až 17. října, je přehlídkou ovoce, zeleniny, medu a brambor vypěstovaných v přírodních podmínkách našeho regionu. Pěstování brambor má na Přibyslavsku tradici, která je dána nejen vhodnými přírodními a půdními podmínkami, ale i dobrou péčí, která umožňuje vypěstovat kvalitní konzumní brambory pro přímou spotřebu.

Tradiční ochutnávka

Kromě zahrádkářů se na organizování tradiční výstavy podílejí i včelaři, rybáři, myslivci, chovatelé a další přibyslavské spolky, to vše pod patronátem města Přibyslav. „Tři vyhodnocené nejlepší vzorky odrůd brambor budou nabízeny v sobotu dopoledne na výstavě k ochutnávce," zve zájemce na podzimní výstavu místostarosta Přibyslavi Michael Omes. Brambory se vaří tradičně v přibyslavské školní jídelně. Hodnotí je odborná porota. Ta bude zkoumat kvalitu a chuť. Pro návštěvníky výstavy bude připravena rovněž ochutnávka dýňové polévky a prodejní výstava medových perníčků. Součástí víkendové výstavy je rovněž soutěž o nejkrásnější jablko.

Na náměstí bude jako tradičně v sobotu 15. října ráno zahájen prodej ovocných stromků, okrasných rostlin, brambor, jablek, kmínu, máku, medu, perníčků, prodej výrobků společnosti Amylon a. s., vystoupení dechové kapely.

V sobotu večer zvou pořadatelé návštěvníky podzimní výstavy do kulturního domu na představení Horké to někdo rád, v podání divadelního souboru ze Žďáru nad Sázavou. Do radničního sklepení mohou zavítát návštěvníci podzimní výstavy ještě v neděli, pondělí je vyhrazeno pro děti ze základní a mateřské školy.