Pro žáky základních škol si připravily bohaté programy.

Středisko volného času v Ledči nad Sázavou organizuje program pro děti na jarní prázdniny s úspěchem již několik let a ani letošní rok nebude výjimkou. První den prázdnin, tedy 8. února, se pojede do Aquaparku Kolín, o který byl největší zájem. „Zájezd pořádáme tradičně každý rok, přihlásilo se nám třicet dětí přímo z Ledče," říká organizátorka akce Aneta Šťastná.

Na úterý 9. a na středu 10. února je poté naplánovaná zábava ve Středisku volného času. „Na zbylé dva dny jsme si pro děti připravili pestrý program v klubu Céčko. Půjde například o dílničky na téma karneval a další hry. Děti si mohou díky konzoli zahrát i různé virtuální hry a nebude chybět ani promítání," popisuje bohatý program Šťastná.

V Domě dětí a mládeže ve Světlé nad Sázavou, kde si pro děti připravili rovněž třídenní program, se zájemci stále ještě mohou hlásit, a to do čtvrtka 4. února.

Na pondělí 8. února jsou tu připravené různé deskové a společenské hry, zpívání nebo tančení. O den později je v plánu vaření, míčové hry a další soutěže. Poslední den by pak děti mohly vyrazit do aquaparku v Kolíně.

Děti se mohou přihlásit na celý třídenní program, jehož cena je 200 korun, nebo jen na jednotlivé dny. Akce proběhne, pokud se přihlásí alespoň deset dětí.

Program na celý týden jarních prázdnin má připravený Junior DDM v Chotěboři. Pondělí tu stráví hravou formou. Na úterní den také tady zorganizovali pro děti zájezd do aquaparku. Konkrétně do Aqualandu Moravia v Pasohlávkách u Brna, o který byl i tady největší zájem, přihlásilo se padesát dětí. Pro zbylé tři dny prázdnin pak chotěbořský dům dětí a mládeže chystá zimní zájezd do rekreačního střediska Štíří důl.

Naopak v havlíčkobrodském AZ Centru, kde měli také připravený bohatý celotýdenní program s názvem Jarní prázdniny s Filipem, byli nuceni tento jarní příměstský tábor zrušit. Nepřihlásil se totiž dostatečný počet dětí ani na jeden den programu.

Lukáš Zadek