VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Prostřeno:Věřila jsem v lidskou poctivost

Havlíčkův Brod – Velkou dávku odvahy prokázala zdravotní sestra Štěpánka Cisáriková z Krucemburku, když se přihlásila do kuchařské reality show Prostřeno.

26.9.2013
SDÍLEJ:

Štěpánka Cisáriková.Foto: Deník/Štěpánka Saadouni

Soutěž, ve které se pětice amatérských kuchařů pokouší svým uměním zaujmout náročné hosty a získat finanční odměnu, vysílá pravidelně každý týden komerční televize Prima. Právě tento týden se před objektivy kamer představují amatérští kuchaři z Vysočiny.

Když Štěpánka Cisáriková, která pracuje v havlíčkobrodské nemocnici, hodnotila zpětně svoji účast v soutěži, říká, že získala novou zkušenost, ale přišla o určitou dávku iluzí a víry v lidskou poctivost.

A proč se vlastně do soutěže přihlásila? „Byla jsem doma na neschopence, dívala se na televizi, kromě jiného na Prostřeno. Moje děti mě hecovaly, že bych určitě uvařila lépe. Mám smysl pro humor, mám ráda legraci, a tak jsem se přihlásila," prozradila soutěžící z Krucemburku.

Jednotlivé díly soutěžního „kuchtění" se vysílají nejméně s dvouměsíčním odstupem. Paní Štěpánka se do soutěže přihlásila loni v zimě, vaření před kamerami televizního štábu si vyzkoušela až letos v létě. „Vybrat soutěžní menu nebylo těžké. Vařila jsem to, co nám doma chutná a co mám vyzkoušené," upřesnila paní Štěpánka s tím, že žádnou trému z natáčení neměla, přestože se televizní štáb v určený den dostaví k soutěžícím přímo domů a sleduje je jak po celou dobu přípravy jídla, tak i při konzumaci u stolu.

Když jde o peníze…

Jak paní Štěpánka s odstupem hodnotila klady a zápory televizního kuchařského „klání", konstatovala, že soutěž jí dala novou životní zkušenost, ale zároveň přinesla i trpké momenty.

„Moje očekávání se nesplnilo. Myslela jsem si, že ta soutěž bude zábava a legrace. Věřila jsem v lidskou poctivost, ale jakmile jsou ve hře peníze, jde všechno stranou," povzdechla si paní Štěpánka. Příliš se jí nelíbila ani práce televizního štábu, jakým způsobem probíhá natáčení a jak jsou pak jednotlivé soutěžní díly sestříhány, s hlavním cílem televizního diváka pobavit.

Paní Štěpánku účast v kuchařské soutěži nijak podstatně neovlivnila a jak zdůraznila, už vůbec jí nepřevrátila život naruby. A jestli by někomu jinému účast v televizní show doporučila?

„To je každého osobní rozhodnutí. Pokud má rád legraci a hlavně nemá obavy z lidské zákeřnosti a nic si z ní nedělá, tak proč ne," konstatovala paní Štěpánka.

Známí, přátelé a kolegové určitě paní Štěpánce výhru přáli, ale získá ji doopravdy? „To nemohu prozradit. Kdo chce vědět, jak celá soutěž nakonec dopadne, ať se v pátek podívá na závěrečné kolo," vzkázala zvědavým divákům soutěžící z Krucemburku.

Autor: Štěpánka Saadouni

26.9.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Zloděj si do firmy došel pro nářadí

Ilustrační fotografie.
AKTUALIZOVÁNO

Bouřka a silný vítr vyvracely stromy a komplikovaly dopravu

V Jihlavě hoří hala společnosti na zpracování dřeva

Jihlava – Hned jedenáct jednotek hasičů zasahuje od brzkého rána u požáru ve společnosti zabývající se zpracováním dřeva v ulici Na Hranici v Jihlavě. Vyhlášen tam byl třetí stupeň požárního poplachu.

AUTOMIX.CZ

Vybíráme ojeté SUV do 300 tisíc. Jaké koupit? A jakým se radši vyhnout?

Sportovně užitková vozidla vládnou světu a to nejen mezi novými auty, ale jejich obliba výrazně roste i mezi ojetinami. Pojďme se tedy podívat na to, jaké možnosti máte, když si chcete pořídit ojeté SUV s relativně omezeným rozpočtem. Probereme si SUV do 300 tisíc a koukneme na pět kusů, které za to stojí. A také na pět, jimž byste se měli vyhnout.

Hospodští v Havlíčkově Brodě nereagují na nabídku malých pivovarů

Havlíčkův Brod – Majitelé hospod na Havlíčkobrodsku prozatím nevyužívají rozmanitých možností, které jim nedávná pivní revoluce nabídla. Nová generace pivařů začíná naplňovat hospody, ale lokální hospodští na moderní vlnu dosud nezareagovali a nabídka piv na pípách zůstává stejná.

Poškozenou vázu v muzeu nahradila kopie světelského kamenosochaře

Lipnice nad Sázavou – V kamenosochařském středisku v Lipnici nad Sázavou vznikla kopie vázy z 18. století, která teď tvoří jednu z dominant novoměstského zámku. Věrnou kopii pískovcové vázy vytvořil student světelské akademie Nicolas Vrána v rámci své maturitní práce.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení