Start je tradičně u kostela sv. Ondřeje, a to na Štěpána – čili 26. prosince – ve 14 hodin.

Ústředním motivem je divadelní hra o narození Spasitele, doplněná dalším hudebním doprovodným programem.

Pro všechny bez rozdílu

Letos v něm vystoupí třeba skupina Ars Camerata nebo písničkář Pavel Lutner, Kia a  další. Celé odpoledne je určeno všem věkovým kategoriím, procházku do lesa k poutnímu kostelu sv. Anny ocení jak rodiny s dětmi, tak senioři.

„Celý program začíná před kostelem svatého Ondřeje. Odtud po zahájení představení vyjde průvod poutníků, tvořený všemi návštěvníky a   vedený třemi králi na koních, až na známé poutní místo ke kostelu svaté Anny," prozradil za pořadatele Luboš Sobotka.

U kostela sv. Anny bude program pokračovat předáním darů narozenému Ježíškovi a následují další hudební vystoupení, jak v kostelíku, tak zároveň i na venkovním pódiu.

Velkou atrakcí zejména pro malé návštěvníky je možnost uvidět živá zvířata – telátko, ovce, poníka, nebo koně, které si odvážnější děti mohou pohladit, nebo se na nich povozit.

Pro všechny návštěvníky je připravena teplá vánoční medovina a vánoční svařák. Putování se odehrává již podle vyzkoušeného a osvědčeného scénáře a díky spoustě nadšenců a dobrovolníků z Pohledu. V posledních letech už většina herců i technického týmu zná své role a úkoly, zná průběh celého odpoledne, tak-že se čas příprav zkrátil asi na jeden měsíc.

Kateřina Malá