Hospůdkou roku 2015 se na Havlíčkobrodsku stala restaurace Panský dům v Chotěboři, která tak obhájila své prvenství z roku 2013. Podnik již od roku 1992 vede zkušený hoteliér a restauratér Pavel Halama.

„Jsme velmi rádi, že se nám podařilo obhájit předloňský titul. Je to pro nás hmatatelný důkaz, že jdeme správnou cestou, a toto ocenění zcela po právu patří celému týmu Panského domu," uvedl Halama.

Ten dodal, že každý zaměstnanec v Panském domě je článkem řetězu, a ten je vždy jen tak pevný, jak pevným je jeho nejslabší článek, zkrátka společně táhneme za jeden provaz. „Vždy pro nás bylo prioritou, aby každý zákazník, který přijde k nám do restaurace, odcházel spokojený a především se i znovu vrátil. Z toho důvodu se vždy snažíme lidem dát jen to nejlepší," svěřil se Halama.

Lidé, kteří přijdou do Panského domu, mají vždy záruku, že všechny připravené pokrmy jsou z čerstvých surovin a bez použití glutamátu a jiných náhražek či polotovarů.

„Při přípravě jídel klademe obzvláště velký důraz na používání čerstvých a kvalitních značkových surovin, které nám dodávají jen spolehliví a prověření dodavatelé. Pokrmy připravujeme z produktů českých zemědělců," vysvětil šéfkuchař Panského domu Václav Bauch.

Ten podotkl, že v jídelním lístku nechybí ani čerstvé ryby. „Naší přidanou hodnotou je skutečnost, že vaříme opravdu poctivě, bez používání jakýchkoli náhražek. Chceme, aby se lidé u nás cítili jako doma. Z toho důvodu se snažíme vařit českou kuchyni s prvky moderní gastronomie," konstatoval Bauch.

Začátkem června také Halama otevřel v Panském domě novou kavárnu Café Art. Ta snoubí hned dva styly, a to baroko a první republiku.

„Nová kavárna nabízí především kávové speciality od profesionálních baristů. K pozvednutí dobré nálady podáváme i rozličné dezerty z naší kuchyně, zapečené sendviče, panini, chlebíčky a bohatý výběr nápojů," nechal se slyšet hoteliér.

Ten pokračoval, že se jim podařilo také vybudovat v Panském domě Tančírnu, kde se každý týden pořádají různé programy.

„Rád bych poděkoval všem čtenářům, kteří pro nás hlasovali. Velmi si toho vážíme a je to pro nás zavazující" uzavřel Halama.