Na nový systém úřad najíždí hned na začátku letních prázdnin. „Řidičský průkaz byl posledním z dokladů, na jehož výrobu si občané museli donést vlastní fotografii. To se od 1. července změní a fotografie budeme pořizovat přímo na pracovišti, podobně jako je tomu u pasů či občanských průkazů,“ upřesnil vedoucí odboru dopravy havlíčkobrodského městského úřadu Martin Stehno.

Kdo plánuje pochůzky na úřad, musí ale počítat s tím, že provoz oddělení řidičských průkazů čeká v červnu krátkodobé omezení. „Občané musí počítat s tím, že ve čtvrtek 28. června bude oddělení řidičských průkazů v provozu pouze do 14 hodin, poté již nebude možné přijímat nové žádosti. V pátek 29. června pak bude provoz oddělení zcela uzavřen,“ zdůrazňuje příslušné oddělení havlíčkobrodského městského úřadu.

Od pondělí 2. července pak bude na úřadu fungovat běžná agenda, a to s využitím nových technologií. Další novinkou je, že si lidé o řidičský průkaz mohou zažádat i jinde, než jenom na úřadě v místě trvalého bydliště, jak tomu bylo dosud.

Vepřové hody ve Vepříkově.
Vesnice roku je letos Vepříkov, bodovaly i ostatní obce z Vysočiny