Z toho jen málokterý řidič dodržuje předepsanou rychlost. Obyvatelé obce si stěžují, chodci se obávají o svoji bezpečnost. „Loni v týdnu od 14. do 20. listopadu 2016 se proto v Olšinkách uskutečnilo průzkumné sčítání vozidel a měření rychlosti," informoval starosta Jeníkova Vlastimil Marušák.

Výsledky stížnosti obyvatel Olšinek potvrdily. „Až osm aut z deseti projíždí Olšinkami vyšší rychlostí, než je povolena," sdělil výsledky měření jeníkovský starosta a uvedl, jak taková rychlá jízda končí. „Neopatrná řidička loni na podzim zničila autobusovou čekárnu. Na konci ledna se v Olšinkách odehrály najednou dokonce tři nehody, díky kterým musíme vyměnit dva sloupy veřejného osvětlení, a také byly zničeny nebo poškozeny ploty od dvou zahrad. Domnívám se, že tato situace je již delší dobu neudržitelná, a je třeba na ni reagovat," zdůraznil starosta.

Nejvíc se jeníkovské radnici líbila možnost zpomalovacího semaforu, jako má městečko Vilémov nebo obec Kámen.

S tímto řešením ale podle starosty nesouhlasila dopravní policie ani správce komunikace, protože by to nedopovídalo předpisům. Retardéry, zpomalovací zúžení ani zálivy na této silnici postavit nelze, protože to je silnice I. třídy.

Proto chce jeníkovská radnice prosadit v Olšinkách v obou směrech radary. Nyní se v Jeníkově pracuje na projektové dokumentaci, následovat bude jednání s příslušnými úřady. Radary v Olšinkách by mohly být letos nebo na začátku příštího roku.