Tu pořádá hokejový oddíl HC Světlá nad Sázavou pod záštitou Nadačního fondu Josefa Vašíčka. Bruslení je zcela zdarma a je určeno pro děti a jejich rodiče.

„Školička je určena pro děti od čtyř do desíti let, přičemž mohou přijít jak začátečníci, tak i pokročilí bruslaři. Jedna lekce trvá sedmdesát pět minut a celá výuka probíhá především hravou formou. Děti tak například učíme, jak správně a bezpečně jezdit dopředu, jak zastavit, překládat a další bruslařské dovednosti," uvedla instruktorka Kamila Štercová.

Ta dodala, že ledová plocha je během výuky rozdělena na dvě části. „Na první půlce se učí začátečníci společně se svými rodiči. Na druhé již probíhá výuka pro pokročilé bruslaře s instruktory," podotkla Štorcová.

„Letos jde o první ročník a podle obsazenosti ledu počítáme s tím, že bude ještě okolo pěti dalších lekcí," řekl druhý instruktor Pavel Kovanda. Podotkl, že většina začátečníků již během prvních pár lekcí zvládla základní pohyb na ledu. „Chodí sem okolo padesáti dětí a převážná většina z nich již trénuje ve skupinách pro pokročilé," dodal Kovanda.

„Moc se nám tady líbí a zatím jsme nevynechali jedinou lekci. Pro děti je to taky jedna z mála sportovních vyžití, které se konají ve Světlé nad Sázavou," svěřila se Alena Janáková z Radostovic, která doprovází ve školičce svoji dceru Adélu. „Hlavní je, že to děti baví a naučí se tu kompletní základy bruslení," dodala Janáková.

Se synem Patrikem chodí také pravidelně bruslit Michal Večeřa z Okrouhlice. „Rybníky letos skoro ani nezamrzly, zima byla velmi mírná. Z toho důvodu jsme rádi, že můžeme někam chodit pravidelně bruslit a ještě se k tomu může syn něco nového přiučit," konstatoval Večeřa. Dodal, že je fajn i to, že když někdo nemá své brusle nebo helmu, je možné si vybavení zapůjčit.

Nadšený z výuky bruslení je i Pavel Plaskoň ze Světlé nad Sázavou. Ten chodí bruslit se svým šestiletým synem. „O Školičce bruslení jsme se dozvěděli ve škole z plakátu. Myslím si, že každý sport je velmi prospěšný, takže tento nápad vřele podporuji. Děti tu mají také možnost zapůjčit si pro začátek různé vybavení, jako jsou třeba hrazdičky, které jim v prvním pohybu po ledu velmi pomohou," uzavřel Plaskoň.