Celkem 35 posluchačů ukončilo řádně již třetí ročník chotěbořské Senior akademie 2012,  a získali tak i potřebné osvědčení. Úspěšným studentům z řad seniorů pogratulovala starostka Eliška Pavlíková.

„Hodnotím akademii jako velmi dobrou," konstatoval manažer prevence kriminality, ředitel městské policie v Chotěboři,  Jiří Novotný  a dodal: „Hlavním cílem tohoto projektu je nabídnout seniorům možnost aktivního prožití volného času. Lze se domnívat, že  naši dříve narození spoluobčané jsou v naší společnosti ohroženou sociální skupinou, a také někdy bohužel opomíjenou. Proto naše městská policie uskutečnila tento projekt a věříme, že široké spektrum námi nabízených témat přispěje ke zdárnému naplnění stanoveného cíle. O úspěšnosti této akce hovoří fakt, že senioři projevili přání otevřít čtvrté pokračování Senior akademie," zdůraznil Novotný.

O kulturní program k závěru akademie se postaralo vystoupení skupiny orientálních tanců Taokra.  Absolventi vyplnili i dotazník, kde  skutečně zdůraznili své přání otevřít  další, v pořadí již čtvrté pokračování vzdělávacího projektu se kterým jsou maximálně spokojeni. Studenti Senior akademie se scházeli pravidelně v prostorách kulturního domu, projekt senior akademie podpořilo jak město Chotěboř, tak i Kraj Vysočina, který věnoval na uskutečnění projektu finanční dotace. S projektem  Senior akademie přišla městská policie v Chotěboři.  Studenti „třetího věku"  se na přednáškách věnovali například bezpečnosti, sebeobraně, učili se poskytovat první pomoc, nebo se dozvídali zajímavé informace z historie.