„Jeli jsme si pro tři body, takže cíl jsme splnili," řekl na úvod brodský trenér Richard Zeman.

Samotný zápas se začal vyvíjet podle jeho představ. To se ve třetí minutě postavil Sklenář k trestnému kopu a s lehkou tečí nedal Horeckému šanci. Důležitou osobou byl Sklenář na hřišti i o deset minut později, tentokrát na druhé straně, kdy vykopával za Soukalem míč z brankové čáry. Mladý tým Slovanu na jaře hodně chybuje a na nervy trenéru Zemanovi zahrál hned po přestávce.

To si Soukal tak dlouho pohrával s malou domů, až se sám přehodil a Čepilovi nabídl pohodlné vyrovnání. Ani ne o minutu později si brodský gólman udělal „výlet", míč minul i stoper Berky a situaci na brankové čáře musel hasit Vařejka. „Děláme triviální chyby. Během minuty mohl soupeř zápas otočit. Při koučinku držím hráče v napětí, ale tentokrát jsem stál a čekal, jak to vše dopadne," kroutil Zeman hlavou ještě den po utkání.

Rozhodnutí přišlo v 65. minutě. To předvedl pěknou akci Štědrý s Polívkou a Míča hlavou vystřelil tři šťastné body. V závěru utkání ještě Soukal napravil své zaváhání, když vychytal Koštuříka. „Jsou to pro nás cenné a šťastné body," dodal Zeman.