Nepříznivé lyžař-ské podmínky se ale projevily i v návštěvnosti havlíčkobrodského bazénu.

„Hlavně o sobotách a nedělích chodilo poměrně dost lidí. Když to srovnám s loňským rokem, řekla bych, že o víkendech chodilo v lednu tak o dvě tři stovky lidí víc," uvedla provozní sportovních zařízení v Havlíčkově Brodě Marie Bártová s tím, že první víkend v únoru už ale bylo znát, že lyžařská sezona začala. Tu zahájili  poslední lednový den například na Kadlečáku u Světlé nad Sázavou nebo ve Vysoké u Havlíčkova Brodu.

V lednu zavítalo do havlíčkobrodského bazénu šest tisíc lidí a 1 560 návštěvníků se potilo v sauně. „Do bazénu mohou děti už od jednoho roku, ale nejvíce chodí rodiny s většími dětmi," podotkla Bártová.

Na světelském zimním stadionu zaznamenali vyšší zájem o veřejné bruslení, a to od prosince  do začátku února.

Více lidí bruslí také v Brodě

„Konkrétní čísla bohužel nemám, ale jde to poznat podle výšky tržby," vysvětlil ředitel Sportovních zařízení města Světlá nad Sázavou Jaroslav Beránek a poznamenal, že v porovnání se stejným obdobím loňského roku je situace spíše standardní. Méně lidí ale chodilo na podzim. „Důvodem byla nová cyklostezka a počasí, které nahrávalo sportování spíše venku," uvedl Beránek. Podle něj se nepříznivá lyžařská sezona neprojevila pouze v tom, že by si lidé přišli zabruslit, ale také v návštěvnosti hokejových zápasů. „Na zápas přichází tak tři sta padesát lidí," pochválil si Beránek. Kapacita světelské haly je přitom přibližně 550 míst a   nejvíce ji využívá tamní hokejový klub a také školy.  Na veřejné bruslení mohou na  zimní stadion zavítat zájemci z řad dětí i dospělých například také dnes od osmnácti do dvaceti hodin nebo v sobotu od dvaceti do dvaadvaceti. V neděli si pak bruslaři mohou zajezdit od deseti do dvanácti dopoledne a od půl druhé do půl čtvrté.

Na brodském zimním stadionu si návštěvnost také pochvalují. „Od Vánoc je návštěvnost asi tak o jednu třetinu vyšší než v předešlých letech. Určitě se tam promítlo i to, že lidi nemůžou na lyže,"  řekl vedoucí střediska sportovních zařízení Jan Tomčák.

Obdobná situace panuje i na zimním stadionu v Chotěboři.

Zuzana Rodová