Jeho účastníci se mohou těšit na řadu novinek, třeba na jízdu zručnosti, zcela bezpečnou jízdu závodním speciálem a samozřejmě i na unikátní závodní trať.

Automobilová orientační soutěž Škoda klubu Havlíčkův Brod je zábavnou a dopravně-bezpečnostní akcí, v níž nerozhoduje rychlost, ale postřeh, odhad, znalosti a pohotovost.

Minimálně dvoučlenné posádky jedou podle jízdního itineráře a v průběhu trati plní nejrůznější úlohy, třeba v podobě odhadů vzdáleností či výšky, poznávacích nebo vědomostních úkolů. Soutěž se pojede již příští sobotu.

Start na letišti

„Začínáme na havlíčkobrodském letišti, kde se pojede i jízda zručnosti. V cíli závodů si posádky vyzkouší jízdu závodním speciálem. Všichni zúčastnění obdrží hodnotné ceny a na celkového vítěze čeká Putovní pohár starosty města," říká předseda Škoda klubu Jiří Medek.

Výjimečnost soutěže se skrývá především v jízdním itineráři, který startovní posádky zavede do zajímavých lokalit Havlíčkobrodska. „Účastníci poznají regionální historii, geografické zajímavosti a nevšední pamětihodnosti," doplňuje stavitel trati Jan Kunt.

Soutěž je určena široké veřejnosti. Startuje se od 8 hodin na havlíčkobrodském letišti, přičemž registrace účastníků bude probíhat do 7:50 hodin. Startovné ve výši 150 korun platí pouze dospělí, děti do 15 let jedou zdarma.