„Zájem o tuto soutěž je každým rokem větší. Letos se zúčastnilo dvanáct týmů ze šesti škol. Výsledky testů mě více než mile překvapily. Jsem opravdu nadšený, jaké znalosti žáci mají,“ podotkl Jiří Novotný.

Oblastního kola se letos zúčastnily týmy ze základních škol Buttulova, Smetanova, Maleč, Vilémov, Krucemburk a Gymnázia Chotěboř.

Nejlépe si vedly škola v Malči a Gymnázium, oba týmy postupují do krajského finále, které se bude konat 5. června v Chrudimi. Na přípravu, která určitě nebude jednoduchá, tedy budou mít zhruba deset dnů.

Ilustrační foto
V regionu se běhá pro dobrou věc

„Jsme hodně namotivovaní, do dalšího vzdělávání se vrhneme vší silou,“ řekla s úsměvem učitelka Markéta Málková. Vše teď bude v rukách vítězného týmu ze ZŠ Maleč ve složení Marie Nováková, Anna Konstantinovičová, David Marounek a Kristýna Hejduková . V Chrudimi budou chtít uspět i samotní žáci. „Těšíme se a budeme přípravě věnovat každou volnou chvíli,“ slíbil David Marounek.

„Dostaneme nové propozice, nad kterými budeme společně sedět. Čeká nás hodně učení,“ podotkla k tomu Marie Nováková. „Je to náročné, ale když člověk chce…,“ doplnila Anna Konstantinovičová.